Vilka Premier League-lag kniper CL-platserna?

Vem vinner Champions League

Ligaracet i Premier League säsongen 2019/2020 har varit över sedan länge, och mot Chelsea senast fick Liverpool äntligen lyfta bucklan. Men slaget om Champions League-platserna är oerhört spännande och kommer att avgöras i ligans sista omgång på söndag.

Den sista omgången i årets upplaga av Premier League förväntas bli en riktig nagelbitare när tredjeplacerade Manchester United åker till Leicester och Chelsea tar emot Wolves. För oss som gillar att spela på de stora stunderna är det dags att redan nu börja sondera terrängen och spana in matchernas förutsättningar. Vill du betta online med dagens bästa speltips och höga odds kan du se hur experterna lägger sina spel.

United måste bryta mönstret

Sedan förlusten mot Burnley på Old Trafford i januari är Manchester United obesegrade i Premier League. Under stora delar av omstarten har de även spelat den sprudlande fotboll Ole-Gunnar Solskjaer sålde in när han först tog jobbet som manager. Men de senaste matcherna har inte varit lika övertygade, och känslan är att United kämpar med trötta ben och den enorma pressen att vinna nu när en CL-plats är i egna händer.

Så har det även sett ut tidigare under säsongen, att United gång på gång misslyckats med att ta igen på lagen ovan dem när de tappat poäng. Fansen kommer hoppas på att man den här gången har kylan som krävs för att genomföra jobbet mot Brendan Rogers Leicester som på deras senaste fem matcher har två vinster, lika många förluster och ett kryss.

Hittar Chelsea nätet mot Wolves?

Nuno Espírito Santos manskap har stått för en fantastisk säsong där de arbetat flitigt och organiserat. Framförallt har de i mångt och mycket sett exemplariska ut defensivt där de haft färre förluster i ligan än topplag som Manchester City och just Chelsea. På deras åtta senaste matcher har de dessutom släppt in blott fyra mål.

Wolves är också ett starkt lag på kontring, vilket gör att Frank Lampards unga Chelsea som tenderar att gå hårt framåt kommer behöva vara försiktiga i anfallsspelet och tajta defensivt.

Matematiskt sätt har Manchester United, Leicester och Chelsea alla möjligheten att ta sig till klubbfotbollens största turnering. Medan Leicester behöver vinna, så klarar sig United och Chelsea undan med delade poäng. Skulle United tappa sin CL-plats i ligan har de en extra chans att ta sig vidare till turneringen genom att vinna Europa League som spelas klart senare i augusti.

Samtliga ligamatcher kickar igång klockan 17:00 den 26:e juli. Spänningen kommer med allt att döma inför avspark att vara olidlig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply