Viktor Elm matchvinnare för Alkmaar

Men det var Ajax som fick den bästa starten. Men spelade fin fotboll och fick också utdelning efter 20 minuter när danske Christian Eriksen kunde sätta 0-1 till sitt lag.

I hopp om att gå med 0-1 till pausvilan fick Ajax en smäll då Roy Beerens kunde kvittera för hemmalaget precis innan halvtid, efter en tabbe av Ajax Kenneth Vermeer.

I den andra halvleken tog dock Ajax återigen ledningen och det genom Siem De Jong i den 60:e minuten. Men bara fem minuter senare drabbades Ajax av ett rött kort på Ricardo van Rhijn. Straffen kunde Aron Johannsson förvalta och Alkmaar var tillbaka i matchen.

Tio minuter senare skulle Viktor Elm kliva in i handlingarna. Ett perfekt inlägg från Martens till vänster, möttes perfekt av Elm på bortre stolpen, som bredsidade in bollen vid den bortre stolpen.

Alkmaar kunde den resterande kvarten hålla ut och vinna mot holländska giganterna Ajax, och båda lagen står efter 2 omgångar på 3 poäng.