Vertonghen hjälte för Tottenham

Tottenham tog på söndagen emot Swansea på White Hart Lane, där hemmalaget var på jakt efter att avancera upp till en Champions League-plats, samtidigt som Swansea vid vinst skulle ta ett massivt kliv uppåt mot den toppen av tabellen.

Men det skulle visa sig bli en match som studsade i hemmalagets favör, även om den första halvleken slutade mållöst. Det var Tottenham som var det bättre laget de första 45 minuterna, där hemmalaget vårdade bollen väl men inte hittade fram till de riktigt avgörande chanserna.

Men målet skulle slutligen komma på White Hart Lane i den andra halvleken. Med kvarten kvar av ordinarie speltid fick Tottenham ett ypperligt frisparksläge strax utanför straffområdet. Kyle Walker slog in frisparken som Swansea-försvaret inte lyckades rensa undan och Jan Vertonghen drog till på halvvolley. Bollen satt distinkt i det bortre hörnet.

Swansea försökte lyfta upp spelet och få till en kvittering därefter, men Tottenham kontrollerade tillställningen väl och vann matchen med 1-0. Spurs klättrar därmed upp förbi Everton och är ny Premeir League-fyra.