Verratti hyllar Zlatan: ”Han är en ledare”

Marco Verratti intervjuades nyligen på nytt kring hans framtid i Paris Saint-Germain, där han direkt dementerade att en flytt skulle vara aktuell. Den mycket lovande mittfältaren som länge sagts kunna bli den nya Andrea Pirlo, besvarade också frågor om sina lagkamrater. Han passade då på att lovorda den svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic som briljerat i den franska klubben den här hösten.

”Med tanke på hur begåvad Ibra är skulle han bara kunna gå runt och vinna matcher, men i stället arbetar han hårdare än någon annan och skriker på oss för vårt eget bästa. Han är en ledare och styr laget. Det hjälper dig verkligen att växa när du spelar bredvid honom,” säger Verratti enligt Sky Sport Italia.
 
”Vi pratar ofta om Serie A i PSG, med tanke på att många i laget har varit där. Ibra berättar alltid för mig om hur glad han var i Milan. Både han och Thiago Silva säger att det är den perfekta klubben. Vilken är min perfekta klubb? Pescara.”

Verratti vann Serie B med Pescara förra säsongen, men klubben kämpar just nu för att hålla sig kvar i Serie A.
 
”De kommer att slåss fram till sista matchen för att säkra kontraktet, men vi visste att de skulle hamna i den situationen. Jag tittar ofta på deras matcher och nästan alla av oss i omklädningsrummet kollar på Serie A.
 
”Kommer jag tillbaka till Italien? Ja, det kan verkligen inträffa. Just nu är jag dock glad i Frankrike och tar en dag i taget. Jag skulle verkligen älska att komma tillbaka till Italien en dag.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply