Vem vann Champions League 2016? Vilket lag vann Champions League 2016?

Hur räknas bortamål i Champions League? Bortamålsregeln!

Vilket lag vann Champions League 2016?

Vem vann Champions League 2016? Vilket lag vann Champions League 2016? Vem vann finalen i Champions League 2016? Champions League säsongen 2015/16 avslutades genom Champions League-finalen 2016 den 28 maj 2016 på San Siro i italienska Milano med avspark kl. 20:45.

2016 års Champions League-final var den 61:e finalen, och den 24:e sedan den döptes om från Europacupen till Uefa Champions League, av Europas främsta fotbollsturnering. I finalen så möttes de två spanska huvudstadslagen Real Madrid och Atlético Madrid.

Champions League-finalen 2016 – ”Madridderby i repris”

Vi började Champions League säsongen 2015/16 med frågan ”Vem vinner Champions League 2016?” och igår fick vi svaret på den frågan. Det blev åter ett Madridderby i likhet med Champions League-finalen 2014 där Real Madrid och Atlético Madrid gjorde upp om titeln den 24 maj 2014 på Estádio da Luz i Lissabon, Portugal.

Den gången lyckades Real Madrid kvittera till 1-1 på tilläggstid och vann tillslut med 4-1 i förlängningen. Atlético Madrid som aldrig tidigare vunnit Champions League kände sig ”bestulna på titeln” och var väldigt revanschsugna inför 2016 års final.

Den här gången så vann Real Madrid finalen med slutsiffrorna 5–3 efter både förlängning (1-1) och straffar. Cristiano Ronaldo satte den avgörande straffen för Real Madrid och cementerade sin legendstatus ytterligare.

Vad får Champions League-vinnaren?

Champions League-vinnaren får en rejäl pengapåse innehållande närmare 100 miljoner euro. Här kan du läsa mer om prispengarna i Champions League. Utöver vinstpengarna och äran så får Real Madrid även möta vinnarna av Europa League-finalen, Sevilla FC från Sevilla i Spanien, vid Uefa Super Cup 2016. Real Madrid har även säkrat sin plats i klubblags-VM 2016 och är nu direktkvalificerade till semifinalen.

Vad innebär Champions League-titeln?

Vi håller koll på alla Champions League-vinnare genom tiderna och uppdaterar våra Champions League-listor löpande. Nu kan vi presentera resultatet av Real Madrids vinst på San Siro och vad det fått för konsekvenser på Champions League-statistiken.

Real Madrid är laget med flest Champions League-titlar i Europa

Real Madrid nu har nu tagit elva Champions League-titlar och är nu det lag som har vunnit Champions League flest gånger.

Madrid har blivit staden med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-vinst och lagets numera elva titlar så har staden Madrid klivit upp till att vara staden med flest Champions League-titlar i Europa. Tidigare delade man förstaplatsen med italienska Milano som har tio titlar.

Spanien landet med flest Champions League-titlar i Europa

Tack vare Real Madrids Champions League-seger och lagets numera elva titlar och FC Barcelonas fem titlar så har landet Spanien ökat avståndet till tvåan Italien ytterligare. Spanien har nu 16 titlar totalt är landet med flest Champions League-titlar i Europa.

Cristiano Ronaldo säkrade sin tredje Champions League titel

Cristiano Ronaldo säkrade sin tredje Champions League titel

Cristiano Ronaldo kan även vara stolt privat. Då han säkrat sin tredje Champions League-titel så har han tagit sig in i finrummet och vår lista innehållande spelare med flest Champions League titlar.

Cristiano Ronaldo säkrade även Champions League skytteliga 2016

Vem vinner skytteligan i Champions League 2016? Svaret på den frågan var mer eller mindre klart innan finalen på San Siro. Cristiano Ronaldo ledde skytteligan överlägset och det bara Antoine Griezmann i Atletico Madrid som hade en teoretiskt chans att gå om honom i skytteligan.

Cristiano Ronaldo vann således inte helt oväntat Champions League skytteliga 2016 och blev därmed Champions Leagues nya skyttekung. Inte nog med det så är han även den som har gjort flest mål i Champions League genom tiderna.

Vinnare av Champions League genom tiderna?

Vilket lag, land, stad och vem har vunnit champions league flest gånger? Här får du svaret på några av de vanligaste frågorna när det gäller Champions League och antalet vinter och titlar:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply