Vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige!

Vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige

Skytteliga Fotbolls VM 1994 i USA

Vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige! Vem vann skytteligan i Fotbolls VM 1994 i USA? Vilka svenskar gjorde mål under Fotbolls VM 1994? Vilken svensk gjorde flest mål i VM 1994? Det gjorde Kennet Andersson, som gjorde fem mål i VM 1994, vilket är mer någon annan svensk någonsin gjort i ett enda VM. Kennet Andersson förväntades bli en av de främsta svenska VM-målskyttarna genom tiderna. Här får du svar på alla dina frågor vem och vilka som gjorde mål och vem som vann skytteliga i Fotbolls VM 1994. Se och spela på fotboll live =>

Vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige!

Skytteligan VM 1994 i USA – vem vann skytteligan i VM 1994?

USA var värd för fotbolls-VM 1994 och finalen ägde rum den 17 juli. Matchen spelades på Rose Bowl Stadium i Pasadena mellan Brasilien och Italien, och Brasilien vann med 3-2 på straffar efter att ordinarie tid hade slutat 0-0.

VM i USA 1994 var en sommar att minnas, särskilt för oss svenskar. Utöver att det var en underbart skön sommaren med massor av fina fotbollsminnen så lyckades Sverige med bragden att ta hem en VM-medalj. Sverige vann en VM-bronsmedalj, vilket en efterlängtad medalj för Sverige då man inte hade vunnit någon medalj sedan 1958. Bronsmedaljen var Sveriges tredje medalj i VM-sammanhang. Dessförinnan hade Sverige vunnit en silvermedalj i VM 1958 och en bronsmedalj i VM 1950. Här kan du se Sveriges alla medaljer och alla VM-vinnare genom tiderna.

Kennet Andersson var stjärnan i det svenska landslaget i VM 1994. Han gjorde många mål i USA och bidrog till Sveriges bronsmedalj. Dock gjorde han inte tillräckligt många för att vinna skytteligan VM 1994 i USA. Trots att Kennet inte vann poängligan i VM-slutspelet 1994 så gjorde han, Tomas Brolin, Henrik Larsson, Roger Ljung och Håkan Mild en riktigt bra insats och bidrog tillsammans till det svenska bronset. Längre ned så hittar du den svenska skytteliga tabellen med alla svenskar som gjorde mål i VM 1994.

vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål i Fotbolls VM 1994 gjorde bulgaren Hristo Stoichkov och ryssen Oleg Salenko. Hristo Stoichkov och Oleg Salenko gjorde 6 mål vardera och och därmed var de spelare som gjorde flest mål i VM 1994. Hristo Stoichkov och Oleg Salenko fick dela på skytteligatiteln i VM 1994. Se och spela på fotboll live =>

Skytteligan VM 1994 i USA - vem vann skytteligan i VM 1994?

Skytteliga fotbolls VM 1994 – vem blev skyttekung i Fotbolls-VM 1994?

Vem gjorde flest mål i FIFA World Cup 1994? Det gjorde Hristo Stoitjkov och Oleg Salenko toppade poängligan i fotbolls-VM 1994. Stoitjkov och Salenko är de spelare som gjort flest mål i världsmästerskapet. Så svaret på frågan ”Vem gjorde flest mål i FIFA World Cup 1994?” är Hristo Stoitjkov och Oleg Salenko.

1994 gjorde Hristo Stoitjkov och Oleg Salenko båda sex mål för sina respektive landslag Bulgarien och Ryssland och blev därmed VM:s bästa målskyttar 1994. Här kan du se VM målskyttar genom tiderna.

Kennet Andersson är en svensk fotbollsspelare, mest känd för sina 5 mål i VM 1994. Faktum är att dessa 5 mål räckte för att ge honom en delad andraplats i poängligan det året. Han låg på samma plats som Romário, Roberto Baggio och Jürgen Klinsmann. Längre ned hittar du vår tabell med alla svenska målskyttar i VM 1994. Se och spela på fotboll live =>

Mål Spelare Lag
6 Hristo Stoitjkov
Oleg Salenko
Bulgarien
Ryssland
5 Romário
Roberto Baggio
Kennet Andersson
Jürgen Klinsmann
Brasilien
Italien
Sverige
Tyskland
4 Gabriel Batistuta
Florin Răducioiu
Martin Dahlin
Argentina
Rumänien
Sverige
3 Bebeto
Gheorghe Hagi
Dennis Bergkamp
José Luis Caminero
Tomas Brolin
Brasilien
Rumänien
Nederländerna
Spanien
Sverige
2 Claudio Caniggia
Philippe Albert
Yordan Letchkov
Adolfo Valencia
Dino Baggio
Hong Myung-Bo
Luis García
Wim Jonk
Daniel Amokachi
Emmanuel Amuneke
Ilie Dumitrescu
Fuad Amin
Adrian Knup
Jon Andoni Goikoetxea
Rudi Völler
Argentina
Belgien
Bulgarien
Colombia
Italien
Sydkorea
Mexiko
Nederländerna
Nigeria
Nigeria
Rumänien
Saudiarabien
Schweiz
Spanien
Tyskland
1 Diego Maradona
Luis Enrique
Henrik Larsson
Roger Ljung
Håkan Mild
Argentina
Spanien
Sverige
Sverige
Sverige
Självmål Andrés Escobar för USA Colombia

Vem gjorde flest mål i VM 1994? Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige!

Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige

Vilken svensk gjorde flest mål flest mål i VM 1994? Kennet Andersson, en svensk fotbollsspelare, gjorde flest mål av alla svenskar i VM 1994. Med totalt 5 mål var han tvåa i poängligan det FIFA-året. Hans landsmän Martin Dahlin gjorde 4 mål och Tomas Brolin 3 respektive i samma VM. Här är Sveriges spelare som gjorde flest mål i fotbolls VM 1994!

Flest mål svenska spelare  Mål
Kennet Andersson 5
Martin Dahlin 4
Tomas Brolin 3
Henrik Larsson
Roger Ljung
Håkan Mild
1

Kennet Andersson svensk skyttekung i fotbolls VM 1994

Här är några kommentarer från Kennet Andersson angående hans och Sveriges insats i Fotbolls-VM 1994:

”-När truppen samlades till VM fick jag nummer 19 på ryggen, och det var väl ungefär där jag stod i ordningen också. Efter en dålig period i min belgiska klubb Mechelen hade jag varit utanför landslaget under 1993.

Men så blev jag utlånad till franska Lille och där kom jag igång igen. Jag blev uttagen i VM-truppen och kände att jag kom till förlägret i Varberg i riktigt bra form. Jag tänkte bara att ”jag SKA spela!

Vi kände varann väl på plan efter att ha spelat tillsammans ända sedan junior- och pojklandslagen.

Flest mål fotbolls VM 1994 Sverige - vilka svenskar gjorde flest mål i VM 1994?

Läs mer om fotbolls VM

Fotbolls-VM är ett av de mest populära och största evenemangen i världen. Närmare en miljard människor från alla världens hörn kommer att följa och titta på fotbolls-VM. Fotbolls-VM är en chans att få en glimt av några av de bästa spelarna i världen. Vi har skapat en del listor med de bästa spelarna. Bland annat har vi sammanställt listor över de bästa målvakterna, backarna, mittfältare och anfallarna från varje land möts för att tävla om titeln världsmästare. Några av landslagen har fått ett ganska lätt spelschema jämfört med andra. Frågan är hur det hela kommer att sluta. Brasilien är en favoriterna att vinna VM enligt oddset.

För dig som vill följa VM live så kan vi tipsa dig om att du kan stream VM gratis hos SVTPlay. Här har du även slutspelsträdet med datum och tider för alla åttondelsfinaler, kvartsfinaler, semifinaler och självaste VM-finalen. Se och spela på fotboll live =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply