Värdefull trepoängare för Wigan i Europa

Den första halvleken kunde inte ha börjat bättre för hemmalaget, efter att Manchester United-lånet Nick Powell nickat in ledningsmålet redan i den 22:a matchminuten. Att detta sedan följdes upp av Ben Watsons utökning till 2-0, bara elva minuter senare, gjorde knappast någonting sämre och det var ett självsäkert Wigan som klev av DW Stadiums matta inför halvtidsvilan.

Tidigt in i den andra halvleken var det nog många Wigan-fans som satte hjärtat i halsgropen efter att gästerna, i den 60:e matchminuten, reducerade till 2-1. Målskytt signerad Marcos Tavares.

Ett sista mål skulle sedan komma, även i den andra halvleken för hemmalagets del. Nick Powell, för andra gången målskytt, minuten innan han byttes ut. Detta innebar 3-1 för Wigan, som nu klamrar sig nu fast om andraplatsen i Grupp D, med gruppettan Rubin Kazan två poäng framför.