van Persie nätade i Uniteds seger – Rooney skadad

Fulham gästade Manchester United på Old Trafford i en match där hemmalaget sågs som stora favoriter. Nyförvärvet från Arsenal, Robin van Persie, fick starta som ensam anfallare framför Shinji Kagawa.

Det var lite oväntat Fulham som tog ledningen redan i den tredje minuten, efter en snygg frisparksvariant där Bryan Ruiz slog en hård passning längs marken från vänster och Damien Duff lyckades stöta in 1-0.

van Persie lyckades dock kvittera till 1-1 efter tio minuter på inlägg från Patrice Evra när holländaren på halvvolley lyckades borra in bollen i det bortre hörnet. Med tio minuter kvar av första halvlek ökade nyförvärvet Shinji Kagawa på till 2-1 efter en retur på Tom Cleverleys skott. Mark Schwarzer släppte bollen rakt ut i banan och Kagawa kunde enkelt rulla in bollen.

Fem minuter senare nådde Antonio Valencias högerinlägg bort till Ashley Young vid bortre stolpen, och Young måttade där ett inlägg tillbaka mot högerstolpen där Rafael följt med upp och kunde nicka in 3-1 med hjälp av Schwarzers fingertoppar.

Minuterna senare fick bortalaget ett gyllene läge att reducera på, när Alexander Kacaniklic slog ett inlägg från vänster. Då fick Fulham en trippelchans. Först Mladen Petrics bicicletas i ansiktet på Evra, sedan Duffs avslut och till sist Petrics chans på returen som De Gea släppte. Bollen styrdes upp i ribban av De Geas ben och Michael Carrick kunde sedan rensa undan.

Arton minuter in i andra halvlek bjöds Fulham in i matchen igen, efter ett högt inlägg från vänster. De Gea och Nemanja Vidic missade i kommunikationen, vilket ledde till att lagkaptenen till slut klackade in bollen i eget mål. En dråplig situation som främst får tillskrivas som De Geas misstag.

Efter detta skapade bortalaget lite tryck mot United-målet via ett långskott från Moussa Dembelé och sedan en tilltrasslad situation inne i målområdet, men inget lyckades. Istället skulle matchens snackis bli Wayne Rooneys skada. Engelsmannen vräkte sig in för att täcka ett skott av Hugo Rodallega och fick sedan olyckligt dennes dobbar rakt i högerlåret.

Ett stort blodsår spred sig snabbt på låret och Rooney fick bäras av på bår efter 96 minuters spel. Nu beräknas anfallsstjärnan vara borta i fyra veckor. Men kanske är det inte alltför illa då man fortfarande har van Persie, Danny Welbeck, Javier Hernández och Dimitar Berbatov att tillgå.