Van der Wiel om flytten till PSG

Den förre Ajax-talangen och nuvarande PSG-spelaren Gregory van der Wiel, berättar i en intervju med den holländska tidningen Algemeen Dagblad om alla rykten och spekulationer som varit kring honom under detta transferfönster.

Trots att klubbar som Barcelona och Newcastle jagade honom så nekade han båda dessa för spel i franska Ligue 1 och storsatsande Paris SG. Enligt honom själv så är anledningen till detta Parisklubbens ambitioner och vilja om att nå Europas elit. Han passade även på att jämföra PSG med en annan storklubb, i detta fall Real Madrid.

– PSG kan bli lika stora som Real Madrid. De vill nå toppen och vinna Ligue 1 och slåss om de stora titlarna i Europa.

– Jag är väldigt nöjd över att vara en del av det här projektet. Jag vill ha en ny utmaning och de kan uppnå något unikt här.

Enligt honom själv så var dock Newcastle aldrig ett alternativ och att han ser det som en småstad där han aldrig skulle kunna bo. 

– Jag ville spela för en klubb i en storstad. Jag är osäker på hur pass seriöst intresset var, men jag kan inte se mig själv bo mitt ute i ingenstans. Jag är van vid Amsterdam och trivs i storstäder, Newcastle skulle inte passa mig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply