Välkommen till Bajenland

Nu var det slut på skitsnacket kring Stockholms påhittade stoltheter eller någon svartgul skrytklubb som påstår sig vara överallt, men som trots allt inte ens är i närheten av att ha Sveriges största supporterförening. Nej för tusan, den enda stolthet som når ut till de södra förorternas gator, där jag hör hemma, är möjligtvis ett fåtal blårandiga klistermärken på diverse lyktstolpar. Men vad är det för något när broarna är grönvitt graffitimålade, och täckta i banderoller om sista säsongen på Söderstadion? Ingen bryr sig om sådant trams här ute.
– Ja som ni säkert kan se på min text så har ni kommit till bloggens lite mer hemtrevliga, inte särskilt skrytsamma eller neonupplysta del. Den del är jag, Christian Sundqvist kommer att följa Hammarby, genom allt mellan himmel och helvete. – Välkommen till Bajenland.

Min relation till Bajen kom inte så lätt och charmigt som man kan tro. Till skillnad från Johannes, som har AIK i släkten, eller Djurgårds-Emil, som jag citerar följande mening av ”Passionen för fotboll i allmänhet och Djurgården i synnerhet har funnits så länge jag kan minnas”, tar jag helt och hållet avstånd ifrån. Min relation till fotboll var kopplad till ilska, efter att Henke Larsson brände en straff mot Tyskland i åttondelen av VM 2006. Efter det ögonblicket bestämde jag mig (rätt sent in i livet) att jag skulle göra det bättre än honom. Nu med tanke på att jag sitter här så och skriver istället för att lira boll med Zlatan, så anar ni säkert att det kanske inte gick så värst vidare. Men även om jag inte längre utövar sporten fotboll, så är det mitt livs kanske absolut största passion.
Och just det, Bajen. Bajare blev jag via ett mordhot från min aning mer välbyggda bästis när jag var fyra, och så var det med det.

Så vad har ni nu att förvänta er från min sida? Haha, herregud förvänta er inget – jag är Bajare. Jag har förväntat mig avancemang till allsvenskan i tre säsonger nu, helt utan resultat. Men som jag har tänkt det så skickar jag väl upp något av en partisk matchrapport med ett språk som får herr Jakobsson att sätta skumpan i halsen, någon dag efter varje möte. Samt någon krönika eller lägesrapport med jämna mellanrum innan säsongen börjar, mest för att hålla igång.
Fan vad härligt att vara igång! Nu kör vi! FORZA Bajen!

Christian Sundqvist

Favoritlag: Hammarby (om ni mot all förmodan nu skulle ha missat det)

Favoritspelare: Christophe Lallet

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply