Uppgifter: Zlatan Ibrahimovic vill skriva tvåårskontrakt med Manchester United

Uppgifter Zlatan Ibrahimovic vill skriva tvåårskontrakt med Manchester United

Snabba ryck när Zlatans framtid ska avgöras

Efter att svensken skulle ha tvekat på en framtid på Old Trafford kommer engelska tidningar idag med uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic vill förlänga sitt kontrakt med Manchester United, detta med två år.

Zlatan Ibrahimovic har gång på gång avgjort matcher för Manchester United denna säsong. Svensken har nu gjort 15 mål i Premier League och förra helgen avgjorde han ligacupfinalen genom att göra två mål mot Southampton. Under onsdagen kom uppgifter om att Zlatan tvekade på en framtid i United om man inte tog sig till Champions League nästa säsong, men på torsdagsmorgonen rapporterade engelsk media att så inte var fallet.

Det är den brittiska tidningen Daily Mirror som kommer med uppgifterna om att Zlatan vill förlänga sitt kontrakt med två år och därmed spela i United tills han fyllt 37 år. Sedan tidigare finns det en option på ytterligare ett år i svenskens överenskommelse med United, men nu sägs det alltså att Zlatan vill skriva på för två år. Detta samtidigt som svensken kräver en högre lön. Zlatan har idag en av de högsta lönerna i Manchester United med drygt 300.000 pund i veckan, en summa som skulle höjas ytterligare i och med en eventuell kontraktsförlängning.

Att Zlatan Ibrahimovic och Jose Mourinho klickar bra ihop är nog något som ingen gått miste om, men den portugisiske stortränaren säger att han inte kommer be Zlatan att stanna.

 

– Jag ber aldrig en spelare om att han ska skriva på ett kontrakt. Jag ber aldrig en spelare att spela för mig. En dag bestämde sig Zlatan att gå till Barcelona från Inter. Det var väldigt ledsamt, men jag gjorde ingenting för att stoppa honom. Jag ber inte spelare men om det behövdes så kanske Uniteds fans kan gå till hans hus och stanna där hela natten. Jag tror absolut att de skulle göra det.

– Vi vill och vi tror att han kommer att stanna med oss ytterligare en säsong, avslutar han.

Manchester United möter Bournemouth på lördag innan man åker till Ryssland för möte med Rostov i Europa League.

 

SE ÄVEN: LISTA: Bästa startelvan som spelat med Zlatan Ibrahimovic

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply