Uppgifter: Wales förlorar mot Iran med 2-0

Iran besegrar Wales med 2-0

Iran hade en man mindre efter Wayne Hennessays ingripande och kunde hålla sig kvar för att vinna. Det såg ut som om allt skulle vara förgäves när Iran släppte in sena mål i den 98:e och 101:a minuten, men man höll sig kvar och tog hem segern.

Fantastiska scener”, säger experten Marcelo Fernández Figueroa i TV4 efter 2-0-matchen.

Hoppet om åttondelsfinal lever.

Länge såg det ut som om Iran, som hade gjort två mål i snabb följd och vars mål av Ali Gholizadeh underkändes efter en Var-granskning, skulle lämna arenan med en poäng. De var dock fortfarande förlorare.

Men det är inte vad som hände. Mehdi Taremi gjorde ett segermål i den 84:e minuten, men det stoppades snabbt av en utrusande Wayne Hennessey i det walesiska målet.

Iran besegrar Wales med 2-0

Hennessey underskattade situationen helt och hållet, var långt utanför sitt eget straffområde och hans knä flög upp i Taremis ansikte. Domaren gav omedelbart Hennessey ett gult kort, till de iranska spelarnas vilda protester.

Efter att Var gått in och granskat situationen återvände domaren till planen – och drog fram det röda kortet.

När matchen tog slut var iranierna en man mindre men pressade på för ett mål. I den 98:e minuten gjorde Rouzbeh Cheshmi ett mål från strax utanför straffområdet och ett vilt jubel utbröt.

Ramin Rezaeian gjorde det sista målet i den elfte tilläggsminuten och fastställde lagets 2-0-seger.

Vilka glädjescener i Iran, som mitt upp i allt får fira en fotbollsseger. En stortartad seger”, säger kommentatorn Adam Pinthorp i TV4.

Läs mer: om Mehdi Taremi i Iran VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Iran har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply