Uppgifter: Umtiti till Arsenal i sommar?

Uppgifter: Umtiti till Arsenal i sommar?

Arsenal intresserade av Umtiti

Arsenal som länge dragits med bekymmer och allmänt kaos i den centrala delen av backlinjen och har nu kopplats ihop med en ny mittback. Den franske VM-guldmedaljören Samuel Umtiti är enligt brittisk press på Gunners önskelista inför sommaren.  

Kopplingen finns redan

Både engelska och spanska medier har under kvällen skrivit att Arsenal ska vara mycket intresserade av den kraftfulla mittbacken från FC Barcelona. År 2016 var det Arsenals nuvarande sportchef Raul Sanllehi som tog Umtiti från Lyon till Barca och nu ska han alltså återigen enligt rapporter försöka flytta på fransmannen. Det som talar emot att affären går igenom ska dock vara värdet på Umtiti som just nu gör han till en utav de 20 dyraste spelarna i världen. Vilket gör att han jämfört med vad Arsenal historiskt sett har spenderat på mittbackar kan av många anses vara för dyr.

Barca behöver löneutrymme

Barca ska enligt uppgifter dock försöka värva Ajax supertalang Matthijs de Ligt och kommer därmed behöva göra sig av med någon spelare för att minska löneutgifterna som de sägs att de vill göra. Om den affären skulle ros i hamn skulle det ge Arsenal ett superläge för att värva till sig Umtiti till laget. Det skulle i så fall göra att vi höst skulle kunna se ett franskt mittbackspar med Koscielny och Umtiti. Vet inte vad ni tycker men i mina öron låter det betydligt mer lockande än att se Rob Holding tillsammans med Mustafi kliva ut på plan.

SE ÄVEN: Arsenal vill göra sig av med duon i sommar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply