Uppgifter: Rodrigo Hernández detaljer från Manchester City

Uppgifter: Rodrigo Hernández detaljer från Manchester City

City värvar Rodrigo?

De nyblivna Premier League-mästarna ska ha presenterat ett formellt bud för att värva Rodrigo Hernández från Atlético Madrid. Nu sägs spelaren vara detaljer från att flytta i sommar.

Sommaren 2018 köpte Atlético Madrid loss Rodrigo Hernández från Villarreal. Mittfältaren som fick sin fotbollsfostran i Atlético återvände därmed efter tre säsonger i Villarreal då Los Colchoneros betalade utköpsklausulen på 25 miljoner euro. Denna säsong har mittfältaren fått mycket speltid men då Simeone inte är helt övertygad av spelaren kan det bli en flytt i vinter.

Manchester City ska ha presenterat ett bud för spelaren och ska enligt både spansk och engelsk press vara beredda att betala spelarens utköpsklausul. Skulle en affär bli av kommer City att tvingas betala 70 miljoner euro för spelarens tjänster. Detta då Atlético inte är intresserade av att förhandla om ett pris för mittfältaren. Det är bland annat Diario AS som rapporterar om att Rodri kan lämna Estadio Metropolitano efter endast ett år.

Även Manchester United sägs vara intresserade av mittfältaren.

Studerar Atléticos bud

En flytt är nära men inget ska vara klart. Atlético jobbar nämligen på att ta fram ett nytt kontrakt till spelaren för att övertyga honom om att stanna. Spelarens nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2023 och det återstår att se om det blir en flytt i sommar eller inte.

Skulle ‘Rodri’ lämna sägs Atlético vara väldigt intresserade av att värva Marcos Llorente från Real Madrid som en ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply