Uppgifter: Qatar gör sitt första VM-mål men faller igen

Qatar gör sitt första VM-mål men faller igen

Qatar är nära att åka ur VM, trots att de gjorde sitt första mål i turneringen. De förlorade dock med 3-1 mot Senegal i deras andra möte. Värdnationen Qatar har åkt på ytterligare en förlust. Efter debaclet i premiären mot Ecuador var det Senegal som under fredagen blev för tuffa.

Redan under de första minuterna stod det klart vilket lag som skulle vinna. Senegal gjorde ett mål i slutet av den första halvleken, vilket ledde till segern.

Sedan utnyttjade Bouyale Dia Qatars slarv i deras straffområde för att göra 1-0 strax före paus.

Det är första gången på 92 år som ett värdland förlorar sin öppningsmatch. Enner Valencia gjorde två mål som avgjorde utgången av Qatars förlust. Följaktligen lämnade många supportrar landet i förtid.

Qatars första VM-mål var en betydelsefull händelse.

Spelet tog fart igen efter ett tag. Bara några minuter in i den andra halvleken gjorde Qatar sitt första mål under VM 2022.

Famara Diedhiou nickade in bollen i nätet på ett avancerat sätt.

Men Qatar var inte oberörd av detta målövertag.

Muntari gjorde mål i den 78:e minuten för Mohammed och reducerade därmed värdlandets ledning. Matchen slutade 3-1 efter att Bamba Dieng utökat Senegals ledning.

Läs mer om Bouyale Dia  i  Senegal VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Senegal har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>