Uppgifter: PSG lägger 100 miljoner på Robert Lewandowski

Uppgifter: PSG lägger 100 miljoner på Robert Lewandowski

Robert Lewandowski på väg till Paris Saint-Germain?

På fredagsförmiddagen rapporterar den franska tidningen L’Equipe att PSGs ägare Nasser Al-Khelaifi är övertygad om att den polske anfallaren är den perfekta ersättaren till Zlatan Ibrahimovic.

Paris Saint-Germain har börjat tänka på en framtid utan Zlatan Ibrahimovic i laget. Under en längre tid har det pratats om att man vill värva in Cristiano Ronaldo som ersättare till svensken när han lämnar den franska huvudstadsklubben. Nu sägs man även vilja köpa Robert Lewandowski för att göra anfallet ännu vassare.

Det är den franska tidningen L’Equipe som på fredagen rapporterar om att Parc des Princes-klubben kommer att lägga ett bud på närmare 100 miljoner euro för att köpa loss spelaren som kom till Allianz Arena sommaren 2014. Spelaren hämtades in gratis från Borussia Dortmund och har sen dess gjort hela 30 ligamål på 41 matcher för de regerande Bundesliga-mästarna.

 Intresse från Real Madrid och Manchester United

Det är dock inte bara PSG som vill köpa loss anfallaren. Även Real Madrid har visat intresse för Lewandowski och Manchester United har även nämnts vid ett par tillfällen och det kommer inte att bli lätt att köpa loss spelaren vars kontrakt går ut sommaren 2019

För tillfället tjänar den polske superstjärnan nio miljoner euro per säsong, en summa som både Real Madrid och United kan tänka sig att överstiga, men inte erbjuda mer än 12 miljoner euro per säsong. Lewandowski har tidigare uttalat sig om intresset från PSG och är smickrad.

– Jag känner mig väldigt smickrad över intresset från Paris Saint-Germain, sa spelare för några dagar sen till den tyska tidningen Téléfoot.

det mesta tyder på att Lewandowski kommer att lämna de tyska mästarna nästa sommar men om Real Madrid vill värva polacken måste man göra det i januari då transferförbudet träder i kraft i sommar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply