Uppgifter: Nico Gaitán till Atletico Madrid

Uppgifter: Nico Gaitán till Atletico Madrid

Spelaren själv har hintat om att lämna

Benficamittfältaren Nico Gaitán har under en längre tid kopplats ihop med en flytt till diverse storklubbar, däribland Atletico Madrid, och nu ser det ut som att transfern kan komma att hända då Gaitán själv har uttalat sig om ett möjligt slut i klubben.

Den argentinske mittfältaren Nico Gaitán, som har gjort en stark säsong för Benfica med 11 mål och 19 assists på 37 matcher under säsongen, har under en längre tid kopplats ihop med en flytt till Manchester United. Det engelska Premier Leaguelaget skall länge ha varit intresserat av Gaitáns tjänster men en affär har aldrig blivit av.

Nu skriver den spanska tidningen AS att det förmodligen blir en flytt till Atletico Madrid för mittfältarens del. Det spanska huvudstadslaget har också varit intresserade av mittfältaren under en längre period och verkar nu göra slag i saken. Argentinaren har dessutom själv hintat om att han kan komma att lämna Benfica, som han har varit i de senaste sex åren.

– Jag har varit [i Benfica] en lång tid och det här är en väldigt emotionell tid. Jag vet inte om det är slutet eller inte, men tiden är kommen, sade 28åringen till TVi24.

– Jag har haft riktigt bra personer runt om mig under de många år jag har spenderat i den här klubben. Jag har blivit riktigt bra behandlad ända sedan min ankomst. Jag vill inte säga att det här är slutet, men tiden börjar komma, fortsatte Gaitán.

Gaitán var väldigt emotionell då han blev utbytt under Benficas 6-2 vinst över Marítimo, vilket innebar att de vann den portugisiska ligacupfinalen i Coimbra under fredagen.

– Detta var ett fantastiskt sätt att avsluta på. Vi vann titeln förra året och vi gjorde det igen i år. Storartade lag vinner alltid, andraplats är inte bra nog. Det har inte varit lätt att uppehålla dessa höga förväntningar, avslutade Gaitán.

Enligt rapporter från den portugisiska tidningen A Bola skall en kontraktskrivning för Atletico Madrid vara nära för den 28årige anfallaren. Det sägs vara en deal som sträcker sig över fyra år och vara värd ungefär 25 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365