Uppgifter: Manchester City vill köpa Kovacic i sommar

Uppgifter: Manchester City vill köpa Kovacic i sommar

City jagar Kovacic

Kroaten som inte lyckats ta en startplats på Real Madrids mittfält har flera intresserade klubbar efter sig. Nu ska bland annat Manchester City även ha hört av sig om en affär.

Mateo Kovacic slog igenom i Serie A och Inter. Det dröjde inte länge förrän mittfältaren hade kritat på för Real Madrid och blev lagkamrat med landsmannen Luka Modric. Sen flytten till den spanska huvudstadsklubben har det dock inte gått lika lätt för Kovacic och det har blivit sparsamt med speltid.

Flera klubbar har följ spelarens utveckling på Estadio Santiago Bernabéu och under sommaren kommer flera lag att höra av sig om ett köp. Nu rapporterar brittisk media att City vill köpa loss kroaten men att man endast har honom som back up om andra värvningar inte går in. Det är tv-kanalen Sky Sports som gått ut med uppgifter och även Inter ska vara intresserade av att hämta tillbaka 24-åringen.

Uppgifter: Manchester City vill köpa Kovacic i sommar

”Ersättare till Modric”

I Real Madrid är man inte oroliga för att Kovacic skulle lämna de regerande Champions League-mästarna. Marängerna ser spelaren som en naturlig ersättare till Luka Modric på mittfältet och har format honom till det under Kovacic tid i klubben. Då Luka Modric blir allt äldre ser Kovacic ut att komma att närmare en startplats i klubben han anslöt till sommaren 2015.

Spelarens kontrakt med Real Madrid sträcker sig till och med sommaren 2021. I sommar är han uttagen i Kroatiens VM-trupp som ställs mot Nigeria, Argentina och Island i gruppspelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply