Uppgifter: Manchester City drar i ny Arsenal-spelare

Manchester City drar i Arsenal-sonen Jack Wilshere

Enligt den engelska sportabloidens, Sky Sports, egna källor är Manchester City genuint intresserade av Arsenal-mittfältaren Jack Wilshere.

Dem tidigare Premier League-mästarna är i stort behov av att fylla ut sin trupp med så kallade ”Home grown”-spelare och har tidigare försökt locka över Liverpools Raheem Sterling med ett par bud men har nobbats båda gångerna. Nu uppges Arsenals Jack Wilshere intressera Manuel Pellegrini och hans Manchester City.

Skadebenägen

Jack Wilshere har inte haft någon skadefri säsong på flera år nu men trots det rapporteras Manchester City ha identifierat honom som en spelare klubben vill ha.

– Han har haft sina skadebeskymmer i Arsenal men han är en mångsidig spelare som kan spela över hela mittfältet, han kommer från rätt ställe, han är ”home grown” och åldersmässigt så ger det dem en spelare som  föryngrar truppen lite grann, säger Sky Sports-journalisten James Cooper.

Ordförandes löfte inför nästa säsong

Denna säsong har varit något av en flopp för Manchester City som ändå kom tvåa i Premier League bakom övermäktige Chelsea. Laget föll på alla fronter och nu har klubbens ordförande Khaldoon Al Mubarak gått ut och reflekterat över den gångna säsongen, samt lovat gott inför den kommande diton. Han har lovat Manuel Pellegrini en bättre och starkare trupp fullt med elitspelare. Och Sky Sports uppger att 23-årige Wilshere hör till den kategorin.

Det är heller ingen frågan om Sterling eller Wilshere. Enligt James Cooper är Manchester City intresserade av båda och att det mycket väl kan handla om Sterling och Wilshere. Något som lär kosta skjortan i och med att spelarna är engelsmän och nog trissade Wilshere upp sin prislapp med sina två dunder-mål i förra veckans EM-kvalmatch mellan England och Slovenien.

Har dementerat tidigare koppling

Jack Wilshere har dock dementerat tidigare rykten som har kopplat honom till en flytt bort från Arsenal. Han har uppgett att han inte har några intentioner att lämna Arsenal just eftersom han vill spela regelbunden fotboll. Något han inte tror sig få i Manchester City.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply