Uppgifter: Lionel Messis förhoppningar om att vinna VM-2022 Drömmar har blivit krossade

Messis VM drömmar blir krossade

När klockan tickade ner mot Saudiarabien var det anmärkningsvärt att se hur snabbt historien tycktes ta över de här spelarna. Rodrigo De Paul, en av de viktigaste spelarna under Scalonis tid, spelade hela tiden som om han försökte släcka en brand med ett hål i sin hink. Efter halvtid stod det klart att det inte fanns många exempel på jämnmodighet i laget.

Argentina kommer troligen att vända sig till Messi för att få hjälp, som de alltid har gjort tidigare. Han har dock fastnat i svåra situationer som denna tidigare och har inte alltid kommit ut på bästa sätt. Scaloni, en oerfaren tränare när han först tog jobbet, har gjort bra ifrån sig genom att skapa ett lag som kan hjälpa Messi. På så sätt tas loden en del av tyngden av honom och han kan njuta av att spela internationell fotboll igen.

Oron har återvänt med större intensitet än någonsin tidigare. Scaloni står nu inför det svåraste testet hittills av sina färdigheter som tränare, när Polen och Mexiko väntar på honom.

Lionel Messi, som har mer framgång än någon annan fotbollsspelare i historien, visar på nedstämdhet bättre än någon annan.

Vi ser det alltför ofta efter en knapp förlust för ett lag. Hans ansikte sjunker och han trycker så hårt på sina drag att det ser ut som om han försöker sträcka på nacken.

Jenny Taft besöker Qatar och lär sig mer om landets kultur med tanke på det kommande fotbolls-VM 2022.

Att förlora tär på honom på ett sätt som att vinna aldrig gör. Det här skulle vara annorlunda – hans sista VM med en Copa America-medalj äntligen i sin ägo och Argentina obesegrat i 36 matcher.

Jorge Sampaolis trupp från 2018, som med nöd och näppe klarade sig i Ryssland, var den typ av lag som man skulle kunna förutspå skulle bli omtumlade i en av de största omstörtningarna i VM-historien.

Lionel Scalonis lag kom däremot oskadd ur striden. De lyckades till och med slå Saudiarabien – ett land som sällan rankas bland de 50 bästa internationella lagen. Dessutom var detta Egyptens fjärde deltagande i VM-slutspelets gruppspel för fjärde gången och de hade bara vunnit 10 av sina 12 senaste matcher.

Argentina, som nyligen har fått ett bakslag, har potential att nå finalen som tidigare. Messi hoppas på en återresa som liknar Lusail Stadium. Maradonas lag från 1990 var dock ett lag som gick ner sig men fortfarande motiverat av sin oförglömliga framgång i Mexiko 1986.

Detta är en trupp som är i stort sett oförändrad jämfört med Argentinas tidigare misslyckanden i VM, med undantag för Messi, Angel Di Maria och Nicolas Otamendi. Scaloni har släppt loss en ny generation som är obelastad av det förflutna för att ge Messi en sista chans.

Läs mer: om Lionel Messi i Argentina VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply