Uppgifter: Lionel Messi förväntas välja att stanna kvar i europeisk fotboll till 2024 i stället för att spela för MLS-klubben Inter Miami.

Lionel Messi väntas motsätta sig att gå till MLS-klubben Inter Miami och stanna i europeisk fotboll till åtminstone 2024

Den argentinska stjärnan Lionel Messi uppges ha varit nära att ansluta till Inter Miami, men hans nuvarande kontrakt med Paris Saint-Germain löper till slutet av säsongen.

En förlängning för att stanna kvar är fortfarande möjlig, men Messi kommer att överväga alternativ först i januari eftersom hans fokus ligger på att hjälpa Argentina att avancera i VM.

Även om Lionel Messi enligt uppgift är nära att ansluta sig till MLS-klubben Inter Miami nästa år, förväntas han stanna kvar i europeisk fotboll åtminstone till 2024.

Sky Sports News har fått veta att Messi inte är intresserad av att skriva på ett nytt kontrakt med någon klubb, inklusive hans nuvarande lag Paris Saint-Germain. PSG vill behålla honom efter sitt nuvarande kontrakt som löper ut 2023.

Även om han har flera alternativ, föredrar Messi att stanna hos PSG. Den franska klubben har kontaktat honom om att förnya sitt kontrakt.

Fram till januari fokuserar Messi på VM med Argentina och kommer inte formellt att överväga sina framtida alternativ; vid den tidpunkten kan han också rådgöra med andra premiumklubbar utanför Frankrike.

35-åringen är övertygad om att han fortfarande har många år kvar att tävla på europeisk toppnivå, efter att ha funnit sig till rätta och imponerat ytterligare under sin andra säsong i PSG.

Om Barcelona har råd med det vill Joan Laporta ta Messi tillbaka till Nou Camp – och tidigare denna månad klargjorde han det när han sa: ”Leo vet att Barcelona alltid är hans hem.”

Även om Messi tidigare har uttryckt intresse för att spela i MLS har Sky Sports News bekräftat att han troligen inte kommer att spela där förrän åtminstone 2024 eller 2025.

Även om det finns rapporter om att de är nära att komma överens med den argentinska stjärnan är det inte säkert att hans MLS-destination blir David Beckhams Inter Miami.

I lördags gav Messi Argentinas fans hopp om att det här är hans sista VM. Han gjorde mål i en 2-0-seger mot Mexiko. Detta var deras andra grupp C-match – Argentina förlorade den första mot Saudiarabien. Deras nästa match är på onsdag mot Polen.

Läs mer om Lionel Messi  i  Argentina VM-trupp och hans chanser att bli bästa målskytt i VM 2022Vem vinner VM 2022? Argentina har goda chanser enligt oddset på fotbolls-VM 2022 vinnare!  Chans att vinna 1 miljon varje dag här =>

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply