UPPGIFTER: José Mourinho kan få sparken under nästa vecka

Nytt poäng tapp för Chelsea och en frustrerad José Mourinho

Chelseas tunga säsong fortsätter i Premier League, under lördagen tappade man nya poäng och frustrationen i laget gick att ta på. Både spelare och ledare blev skickade av planen innan halvtid.

Chelsea har inte haft någon bra öppning på årets upplaga utav Premier League. Under lördagen förlorade man på bortaplan med siffrorna 2-1 i London derbyt emot ett starkt West Ham United. ”The Hammers” öppnade matchen starkt och kunde redan i den 17:e minuten öppna målskyttet genom Mauro Zarate på en hörna ifrån vänster. Chelsea fortsatte se trögt ut och kunde inte skapa så mycket framåt i banan. Precis innan halvtid skulle nästa smäll komma, förra säsongens dominant på mittfältet Nemanja Matic fick sitt andra gula kort efter en tröjdragning under en kontring ifrån West Ham. I samband med situationen uppstod vilda protester där flertalet fick gula kort samt att assisterande tränaren i Chelsea, Silvino Louro blev uppvisad på läktaren. När andra halvlek blåstes igång visade det sig att även Chelseas huvudtränare José Mourinho fick göra Louro sällskap på läktarplats. Enligt uppgifter ska han försökt att ta sig fram till domarrummet under halvtidsvilan och därav fick inte han heller medverka under matchens andra halva.

West Ham hade ett ypperligt läge att utöka sin ledning till 2-0 då Manuel Lanzini fick ett friläge men lobbade bollen en bra bit över ribban. Istället skulle Chelsea få sin chans att hämta med sig poäng hem. Gary Cahill kvitterade till 1-1 i den 56:e minuten, även det efter en hörna. Under matchens avslutning fick vi se en böljande fotboll fram och tillbaka och det fanns chanser att avgöra på båda planhalvor. Men till slut fick ”The Hammers” dra det längsta strået i den här matchen. Andy Caroll, som nyligen kommit tillbaka ifrån skada blev inbytt och kunde 10 minuter ifrån slutet nå högst på ett inlägg och nicka dit segermålet 2-1. Fortsatt tungt för Chelsea medan West Hams starka inledning fortsätter, under säsongsupptakten har man plockat alla tre poäng mot lag som Liverpool, Arsenal och Manchester City och laget har verkligen varit en positiv överraskning.

Pressad José Mourinho

Efter matchen vägrade den portugisiske huvudtränaren att prata med pressen. Han har tidigare hamnat i rejält blåsväder då han uttalat sig aggressivt emot sitt eget lag, medicinska team men även emot förbundet och domarkår. Under söndagskvällen kommer Daily Mirror med uppgifterna att Mourinhos dagar i London kan vara räknade. Ägaren Roman Abramovich ska nu ha tappat tron på ”the special one” och vara redo att ge jobbet som huvudtränare till någon annan. Det hela sägs hänga på en skör tråd och förlorar Chelsea mot Liverpool nästa helg ska det hela vara bestämt. Det återstår att se om Mourinho klarar av att rädda upp sitt jobb eller inte, inledningen har ju minst sagt inte gått som tänkt.