Uppgifter: Joakim Nilsson på väg till IF Elfsborg

“Elfsborg värva från seriekonkurrenten”

Mittbacken Sebastian Holmén ryktas lämna Elfsborg inom kort för en utlandsflytt. Hans ersättare kan finnas i GIF Sundsvall.

För ett par dagar sedan kom det uppgifter som sade att Elfsborgs-kuggen Sebastian Holmén är nära en flytt till ryska Dynamo Moskva. Sedan dess har mycket pekat på att Walid Atta skulle vara hans ersättare men så bli inte fallet.
Enligt SportExpressen ska Elfsborg istället siktat in sig på GIF Sundsvalls Joakim Nilsson under en längre tid och ser han som den naturliga ersättaren. Tidningen skriver även ska de båda klubbarna, Elfsborg och GIF Sundsvall, kommit överens om en övergångssumma runt fem miljoner kronor för den unge försvararen. Det enda som ska återstå innan Nilsson presenteras för Elfsborg på deras officiella hemsida ska vara hans personliga detaljer i kontraktet.

– Jag kan inte kommentera något kring det. Sebastian Holmén är inte klar för Dynamo Moskva ännu och vi ska börja i rätt ände, säger Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson till tidningen.

Joakim Nilsson trivs bäst på mittbackspositionen men kan även husera till vänster i backlinjen. Efter fina prestationer i GIF Sundsvall belönades han i somras med en plats i det svenska U21-landslaget. Nilsson var även under det förra transferfönstret väldigt nära en flytt till holländska NEC Nijmegen men affären sprack i den absoluta sista sekunden och han blev kvar i Allsvenskan.
Tidigare i år var han en del av det svenska A-landslaget under den årliga januariturnén.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply