Uppgifter: Jan Oblak skriver nytt kontrakt med Atlético Madrid

Uppgifter: Jan Oblak skriver nytt kontrakt med Atlético Madrid

Jan Oblak stannar i Atlético

Den slovenske målvakten som spelat i klubben sedan 2015 kommer skriva på ett nytt kontrakt med Atlético Madrid. Det skriver spansk press under fredagen.

Atlético Madrids målvakt Jan Oblak är en av de bästa i världen, om inte den bästa. Efter att ha tagit en startplats i den rödvita klubben under våren 2015 har slovenen haft en fast plats i Diego Pablo Simeones startelva. Spelaren själv brukar nästan aldrig lämna några rubriker till pressen och efter att ha vunnit Europa League i onsdags uttalade sig målvakten om framtiden.

– Det pratas mycket och alla har sina åsikter. Jag har alltid sagt att jag har kontrakt med Atlético och vad som händer i framtiden är oklart. Jag är Atlético-spelare och jag tänker inte på något annat än söndag då vi behöver ta minst en poäng för att sluta tvåa i ligan, sa Oblak då.

Närmar sig förlängning

Under fredagsmorgonen skriver tidningen Mundo Deportivo om att spelaren närmar sig att skriva på ett nytt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben. Den nuvarande överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2021 samtidigt som utköpsklausulen ligger på 100 miljoner euro. En summa som klubbar som PSG kan betala med stängda ögon. Atlético är väl medvetna om hur viktig Oblak är och vill undvika situationer som den med Antoine Griezmann och en möjlig flytt till Barcelona.

Atlético kommer försöka höja spelarens utköpsklausul till 200 miljoner euro samtidigt som man vill förlänga med två år. Det nuvarande kontraktet sträcker sig till och med 2021, ett kontrakt han skrev på 2016.

SE ÄVEN: Uppgifter: Cavani ska ersätta Griezmann i Atlético

Bekräftar kontraktsförslag

Efter att ha vunnit Europa League på onsdagskvällen bekräftade klubbens majoritetsägare Miguel Ángel Gil Marín att man kommer försöka förbättra spelarens kontrakt, något som det inte ska vara problem att göra.

– Vi kommer försöka höja Oblaks klausul men det vi kommer behöva göra är att lita på honom. Vi vet att han vill fortsätta här och vi vill att han stannar, säger han till radiostationen Cadena COPE.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply