Uppgifter: James Rodríguez närmar sig Atlético Madrid

Uppgifter: James Rodríguez närmar sig Atlético Madrid

Atlético värvar James Rodríguez?

Atlético Madrid är långt ifrån klara på sommarens transfermarknad. Nu sägs man vara nästa storvärvning, nämligen James Rodríguez.

James Rodríguez närmar sig att bli nästa storvärvning för Atlético Madrid. Colombianen finns inte med i planerna hos varken Bayern Munchen eller Real Madrid och under de senaste månaderna har Napoli försökt knyta till sig stjärnan utan någon större framgång. Istället ska den spanska huvudstadsklubben vara det lag som ska ligga i ‘pole position’ för att värva 27-åringen.

Efter att flera medier tidigare rapporterat om Atléticos intresse skriver nu även Diario MARCA att en affär kommer allt närmre. Napoli sägs inte komma överens med Real Madrid om en övergång och nu ser mittfältaren istället ut att dra på sig den rödvita tröjan till nästa säsong. James är en spelare som Carlo Ancelotti gärna vill se i den ljusblåa tröjan men den ekonomiska biten kan göra att det inte blir någon flytt till Serie A för spelaren.

En affär sägs komma att bli värd mellan 50 och 60 miljoner euro. Samtidigt ska Napoli endast vara intresserade av ett lån med köpoption.

Uppdatering (13:20): Nu rapporterar spansk press att affären ska vara klar och att James spelar i Atlético Madrid nästa säsong.

Finns inte med i Zidanes planer

Den största anledningen till att James Rodríguez inte kommer spela mer i Real Madrid stavas Zinedine Zidane. Fransmannen gjorde klart för James redan i sin första sejour som tränare i klubben att han inte räknar med colombianen. Nu träffas de båda igen men då Zidane inte har plats för 28-åringen i truppen kan James ta klivet till andra sidan huvudstaden för att istället tränas under Diego Pablo Simeone i Atlético.

James föredrar att stanna i Madrid

Spelaren själv sägs föredra att stanna i den spanska huvudstaden efter att tidigare ha bott där i flertalet år. Då spelaren har familj och vänner i Madrid ska han föredra att stanna i La Liga och en flytt till Los Colchoneros skulle passa James perfekt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply