UPPGIFTER: Henok Goitom lämnar AIK

bet365

Henok Goitom lämnar för spel utomlands

Efter tre och ett halvt år i AIK rapporterar Sportbladet att Henok Goitom lämnar den svenska huvudstadsklubben för spel på annat håll.

Henok Goitom har varit Allsvenskans kanske hetaste spelare under den gångna säsongen och totalt blev det 18 mål för klubben som slutade på tredje plats i tabellen efter att ha varit med i guldstriden ända in i det sista. 31-åringen som tidigare spelat i bland annat Real Valladolid och UD Almeria La Liga men flyttade hem till AIK sommaren 2012. Nu avslöjar Sportbladet att anfallaren kommer att fortsätta spela sin fotboll på annat håll.

Tidningen skriver att både Goitom och AIK tackade nej till ett bud redan i somras, då från en japansk klubb med anledning av en eventuell guldstrid. Det är fortfarande inte avslöjat var han kommer att spela nästa säsong men en sak är säker, det blir ingen fortsättning i AIK.

Under den gångna säsngen stod stod Goitom för sin bästa målmässiga insats i karriären då det totalt blev 18 mål och var starkt bidragande till att AIK var med i toppen och guldstriden.

 

Intresse från Kina och Mellanöstern

Henok Goitom ska inte ha skrivit på ett kontrakt än men enligt Sportbladet kommer klubbar från både Kina och Mellanöstern att erbjuda spelaren kontrakt med en årslön på 15-20 miljoner kronor. Han väljer därmed att lämna säkerheten i Stockholm och AIK för att ge sig ut på äventyr i någon annan liga.

 Klubbens sportchef vill inte kommentera

Sportchefen Björn Wesström har tidigare uttryckt att han inte vill kommentera eventuella kontraktsförhandlingar då det ska ha stått stilla under en längre tid.

 

 

Under tre och ett halvt år i föreningen har han spelat 93 allsvenska matcher för AIK och totalt stått för 39 mål och 15 assist.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply