Uppgifter: Atlético Madrid förlänger med Gabi

Uppgifter: Atlético Madrid förlänger med Gabi

Gabi stannar i Atlético Madrid

Lagkaptenen förlänger sitt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben, detta till och med sommaren 2019.

Atlético Madrid må inte ha haft den säsong man hoppats på när det hela drog igång i augusti månad. i Champions League åkte man ut redan i gruppspelet och i Copa del Rey blev det respass i kvartsfinalen mot Sevilla. I La Liga går det bättre då man ligger på andra plats, men det är hela nio poäng upp till ledande FC Barcelona. En av lagets viktigaste spelare de senare är Gabriel Fernández ’Gabi’ och nu kommer rapporter om att mittfältaren förlänger med den rödvita klubben.

Klubbens majoritetsägare Miguel Ángel Gil har tidigare avslöjat att spelarens kontrakt förlängs automatiskt för 32-åringen. Detta om han spelat minst 25 matcher per säsong med minst 30 minuter i varje match. Gabi debuterade för Los Colchoneros 2004 och har efter spel i bland annat Getafe och Real Zaragoza vänt tillbaka och blivit en av de viktigaste spelarna i Diego Pablo Simeones lagbygge.

SE ÄVEN: Officiellt: Sime Vrsaljko förlänger med Atlético Madrid

Gjort klart med Rodri

Gabi har hunnit bli 32 år och Atlético Madrid har nu hittat en ersättare till Leganés-sonen. I väntan på att det hela ska bli officiellt har Atlético värvat Rodri från Villarreal. Mittfältaren lämnade Atlético 2015 för spel i Villarreal och nu värvar man alltså tillbaka spelaren, detta för en summa på 25 miljoner euro.

Rodri anses vara ersättaren till Gabi som är inne på sina sista säsonger i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply