Uppgifter: Arsenal på jakt efter Jan Oblak

Uppgifter: Arsenal på jakt efter Jan Oblak

Arsenal vill värva Jan Oblak

Atlético Madrids målvakt finns på radarn hos Arsenal. Jan Oblak jagas av flera europeiska storklubbar och nu har Arsenal lagt sig in i jakten på slovenen.

Jan Oblak är ett namn det ryktas mycket om när det kommer till transfermarknaden. Det är framför allt Paris Saint-Germain och Manchester United det pratas om när sloveniens namn kommer upp. Atlético Madrid har dock inga större planer på att sälja Oblak men trots det visar allt fler klubbar intresse för en värvning. Den senaste klubben att höra av sig ska vara Arsenal. Den engelska huvudstadsklubben gjorde i januari klart med både Henrikh Mkhitaryan från Manchester United och Pierre-Emerick Aubameyang och nu vill man hämta in en målvakt till nästa säsong.

Det är London Evening Standard som kommer med uppgifterna om att Arsenal vill värva Jan Oblak och att man vill hämta in spelaren som en ersättare till Petr Cech efter säsongen. Cech ska inte riktigt hållit den nivå som Gunners hoppas på och nu vill man ha in en stormålvakt mellan stolparna.

SE ÄVEN: Officiellt: Arsenal värvar Aubameyang

Det är fortfarande oklart hur Arsenals förhandlingsläge ser ut. Man ligger för närvarande åtta poäng från Champions League-plats och det är ovisst om man kommer spela i turneringen nästa säsong eller inte. Att inte ta sig till nästa års upplaga av CL skulle både betyda ett sämre förhandlingsläge samtidigt som man inte kan spendera lika mycket på nya spelare.

Jan Oblak sitter på ett kontrakt med Arsenal som sträcker sig till och med sommaren 2021. Hans utköpsklausul ligger på 100 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply