Uppgifter: Arsenal närmar sig värvning av Dayot Upamecano

Uppgifter: Arsenal närmar sig värvning av Dayot Upamecano

Upamecano till Arsenal?

Mittbacken som slagit igenom i RB Leipzig jagas av flera europeiska storklubbar. Nu sägs Arsenal ligga närmst en värvning av Upamecano.

Att Dayot Upamecano kommer att fortsätta i Leipzig efter vintern ser allt mindre sannolikt ut. Försvararen som är endast 20 år anses vara en av de största försvarslöften i den europeiska fotbollen och finns på radarn hos de största klubbarna. Upamecano var nära att lämna RB Leipzig redan i somras men valde tillslut att stanna.

Nu skriver engelsk press att Arsenal är det lag som är mest intresserade av att köpa loss försvararen. Gunners ska ha Upamecano på sin önskelista men hur mycket man ska vara beredda att betala är ännu oklart. En av anledningarna till att Upamecano stannade den gångna sommaren var prislappen. Leipzig kräver 80 miljoner euro, en prislapp som har hörts för varje år som går.

Nu skriver The Sun att Arsenal ska ligga i ‘pole position’ för att köpa loss spelaren. Enligt tidningen kan Arsenal få till en övergång om man erbjuder drygt 60 miljoner euro. Upamecano kom till Bundesliga under 2017 då han anslöt från RB Salzburg för 10 miljoner euro. Nu kan han lämna för spel i Premier League där Leipzig går 50 miljoner euro plus på spelaren.

SE ÄVEN: Uppgifter: Mesut Özil tänker på att lämna Arsenal

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply