Uniteds två hörnmål sänkte Newcastle

Lite i bakgrunden av Spaniens och Frankrikes klassiska möten för dagen, mellan Barcelona och Real Madrid, respektive Marseille och PSG, spelades ett klassiskt möte i Premier League när Manchester United och Newcastle United drabbades samman på St. James’s Park. Ett viktigt möte för båda lagen, då gästerna spelade för att haka på i toppstriden, medan hemmalaget kämpade för att undvika bottenplaceringarna.

Väl vid start satte de rödklädda sin prägel på matchen omgående. De skapade ett gäng farliga målchanser, där det skiftade mellan knappa missar från United-spelarna och fina räddningar från Steve Harper i Newcastle-målet som anledningar till att målen uteblev till en början. Men det mållösa resultatet stod sig inte länge.
Som en konsekvens av ett utav gästernas anfall, fick de med sig en hörna i den åttonde minuten. Hörnan slogs av holländaren, Robin van Persie, som med stor precision prickade pannan på en fri lagkamrat, mittbacken Jonny Evans, som hade smugit upp. Evans kunde enkelt sätta bollen i nät med en distinkt nick.
Ledningens skulle dubblas bara några minuter efter, återigen genom en hörna. Denna gång slogs den från andra hållet och av Wayne Rooney. Engelsmannen ville inte vara sämre än sin anfallskollega, van Persie, utan slog en ytterst välplacerad hörna även han. Nu var det dock en annan försvarare, Patrice Evra, som mötte passningen och lämnade Harper chanslös till att rädda bollen från att gå in. Målet betydde 2-0, och vi befann oss då bara en kvart in i matchen.

Det tunga underläget för Newcastle tycktes få en slags väckarklockeffekt, då laget lyfte sig och började spela markant bättre än vad de gjorde under inledningen. Samtidigt som bortalaget slutade att spela så offensivt som de gjorde i början, då de hade fått matchen precis dit de velat.
När domaren, Howard Webb, blåste av för halvtidsvila kunde vi konstatera att Manchester United ledde med 2-0 tack vare fantastiskt spel under de första 15 minuterna av matchen.

Newcastle kom ut hungriga till den andra halvleken, och ett par minuter in skapade de en otrolig målchans – där bollen var endast ett par millimeter från att vara över mållinjen – men inget mål blev det.
Istället skulle det bli gästande United som utökade sig ledning. Tom Cleverley fick bollen ett par meter utanför straffområdet. Några sekunder efter hade han gjort ett drömmål, efter att han avlossade ett skott som seglade länge i luften innan den landade i det bortre krysset, utan chans för Harper att göra något åt.