United vann mot decimerat Chelsea

Det var upplagt för en fantastisk fotbollsmatch på Stamford Bridge när två av Premier Leagues bästa lag ställdes mot varandra i en tidig seriefinal. Chelsea och Manchester United låg inför omgången etta och tvåa i tabellen med fyra poängs försprång för Chelsea. Det utvecklades till en väldigt händelserik match i London.

Manchester United inledde bäst med två snabba mål inom loppet av tolv minuter. Redan i den fjärde minuten kom matchens första mål när Robin van Persie slog bollen i stolpen och David Luiz styrde in den olyckligt i eget mål. Åtta minuter senare ökade van Persie på till 2-0 när Antonio Valencia hittade in med ett lågt inspel från högerkanten och holländaren vinklade in bollen med hjälp av högerfoten.

Efter ungefär 35 minuters spel började Chelsea komma in i matchen på allvar när man radade upp chanser. Jonny Evans var nära självmål när han styrde bollen i stolpen innan David de Gea räddade både Gary Cahills och Fernando Torres nickar med enastående rörelser. Med en minut kvar av första halvlek kunde United dock inte hålla undan längre.

När Wayne Rooney tappade bollen till Eden Hazard strax utanför eget straffområde och fällde belgaren steg Juan Mata fram och slog in 1-2-reduceringen med en perfekt avvägd frispark i det bortre hörnet. När sedan Ramires nickade in 2-2 i början av andra halvlek efter ett fint inlägg från Marko Marin hade Chelsea hämtat upp ett tvåmålsunderläge till 2-2 inom loppet av nio minuter.

Tio minuter senare hamnade domaren Mark Clattenburg i blickfånget när Ashley Young var på väg att bli fri med Petr Cech och Branislav Ivanovic fällde honom bakifrån. En olycklig händelse då Ivanovic försökte undvika att fälla benen på Young, men Clattenburg var beslutsam och drog upp det röda kortet.

Fem minuter efter den första utvisningen kom ännu ett bakslag för Chelsea, när Fernando Torres i kontakt med Jonny Evans föll enkelt och därmed drog på sig sitt andra gula kort i matchen. Ännu en utvisning för hemmalaget och nu var det alltså elva mot nio spelare på plan i Manchester Uniteds favör.

Med femton minuter kvar att spela kom det avgörande målet för United, när inhopparen Javier Chicharito Hernández styrde in Rafaels avslut ur offsideposition. van Persie hade precis innan haft ett avslut som rullade mot mållinjen men fastnade i stolpen. En Chelsea-rensning hamnade sedermera hos Rafael som siktade in sig på Hernández fötter och lyckades. Med helt öppet mål lyckades Chicharito styra in segermålet från en meters avstånd.

Segern innebär att Manchester United numera ligger tvåa i Premier League, endast en poäng bakom Chelsea som fortfarande leder serien. Stadskollegorna Manchester City har samma poäng som United efter nio omgångar men målskillnaden hos de ljusblåa är snäppet sämre.