Ukrainas trupp EM 2016 – Ukrainska truppen till fotbolls-EM 2016!

Ukrainas trupp EM 2016 - Ukrainska truppen till fotbolls-EM 2016

Ukraina spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Ukrainas EM-trupp 2016Ukraina trupp EM 2016? Ukraina har tagit sig till EM i Frankrike 2016 tack vare bra resultat i kvalifikationsrundan. Deras motstånd slog de med lätthet och det var enbart Spanien som skapade några större problem, där det blev två stycken 0-1 förluster för Ukrainas del. Utöver det vann Ukraina sju av tolv matcher och nu väntar EM-gruppspelet i Frankrike. Mer information om Ukraina laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och de spelare som kommer att delta för Ukrainas herrlandslag i fotboll och ingår i Ukraina EM-trupp 2016.

Ukraina EM-trupp 2016

Det är förbundskaptenen Mychajlo Fomenko som har i uppgift att ta ut den ukrainska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Han har nu fastställt en preliminär trupp att representera Ukraina i fotbolls-EM i Frankrike 2016.

Ukrainas EM-trupp är en stadig trupp kryddad med några spännande spelare och det är många i truppen som är lagkamrater i den inhemska ligan i Shakhtar Donetsk, vilket kan verka som en fördel då de redan känner varandra väl, samtidigt som det finns ett par från Dynamo Kiev såväl som Dnipro. Många spelare från den inhemska ligan alltså. Det kommer bli spännande hur Fomenko kommer att ställa upp med de spelare han har till hands.

  • Odds att Ukraina vinner EM (vinnarodds): 67.00
  • Odds att Ukraina går vidare från gruppen: 1.25
  • Odds att Ukraina vinner gruppen: 4.50
  • Odds att Ukraina kommer sist i gruppen: 8.00

Ukrainska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: Grupp C
Ranking: 22 i UEFA-ranking.
Förbundskapten: Mychajlo Fomenko

Ukrainas herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den Ukrainska EM-truppen. Ukrainas EM-trupp består av 23 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Ukraina bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Ukraina:

Målvakter: Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Denys Boyko (Besiktas), Mykyta Shevchenko (Zorya)

Försvarare: Artem Fedetskiy (Dnipro), Mykyta Kamenyuka (Zorya), Vyacheslav Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Kucher (Shakhtar Donetsk), Yaroslav Rakytskyi (Shakhtar Donetsk), Yevhen Khacheridi (Dynamo Kiev)

Mittfältare: Anatoliy Tymoschuk (Kairat Almaty), Oleksandr Karavaev (Zorya), Ivan Petryak (Zorya), Oleg Gusev (Dynamo Kiev), Andriy Yarmolenko (Dynamo Kiev), Denys Garmash (Dynamo Kiev), Serhiy Sydorchuk (Dyamo Kiev), Serhiy Rybalka (Dynamo Kiev), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Viktor Kovalenko (Shakhtar Donetsk), Maksym Malyshev (Shakhtar Donetsk), Yevhen Shakhov (Dnipro), Ruslan Rotan (Dnipro), Yevhen Konoplyanka (Sevilla).

Anfallare: Artem Kravets (Stuttgart), Pylyp Budkovskyi (Zorya), Roman Zozulya (Dnipro), Yevhen Seleznyov (Shakhtar Donetsk)

Ukraina bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Andrij Yarmolenko: 4 mål

Spelarna i Ukraina EM-trupp som kan avgöra

Yevhen Konoplyanka: Konoplyanka är en eftertraktad spelare på den internationella marknaden och en stark spelare att kunna ställa upp med. Han har vunnit priset som Årets Fotbollsspelare hela tre gånger i hemlandet och är en uppskattad spelare.

Andrij Yarmolenko: Yarmolenko är en stadig målgörare som i den ukrainska ligan har skinit som en stjärna och är hett eftertraktad av många utländska klubbar. Turneringen är hans chans att verkligen sälja in sig på den internationella marknaden.

Ukraina spelprogram i EM 2016

Ukraina kommer att möta Tyskland, Nordirland och Polen, en på ytan ganska knivig grupp med många bra och starka lag. Men klarar det av det största hindret i form av nuvarande världsmästarna Tyskland i premiärmatchen så kan de andra resultaten också gå deras väg och med tanke på att de fyra bästa treorna även går vidare är möjligheten för avancemang ganska stor.

Ukraina EM-matcher i Frankrike

När spelar Ukraina sin första match i EM 2016? Ukraina första EM match är mot Tyskland lördag den 12 juni 2016 kl 21:00 på Stade Pierre Mauroy i Lille. Ukraina nästa match i fotbolls-EM 2016 är torsdag den 16 juni 2016 kl 18:00 mot Nordirland Stade de Lyon i Lyon.

Vilka lag har Ukraina i sin EM-grupp? Ukraina spelar i EM-gruppen Grupp C. De lag som spelar i Grupp C utöver Ukraina är Polen, Nordirland och Tyskland. För datum och speltider för Ukraina matcher mot Albanien, Rumänien och Frankrike se Ukraina spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Ukraina matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Ukraina EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Ukraina EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Ukrainska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Ukrainska landslaget inför Ukraina enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Ukraina EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, SpanienItalien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen.

Läs mer om EM-trupperna och Ukraina förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2016

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply