Vinner England sitt första EM 2021? Favoriterna inför EM 2020

Nu är det mindre än en månad kvar till det efterlängtade Europamästerskapet inom herrfotboll. Sverige kommer att vara med och stångas i turneringen och det blir sannerligen spännande att se hur långt Janne Anderssons lag kan ta sig. Men på förhand hålls England som de största favoriterna att vinna det åtråvärda guldet. Vad tror du, vinner de EM 2020?

Nu är vi nära att äntligen få kasta oss över EURO fotbolls EM 2020 som inte blev av förra året. Detta innebär att vi får spendera hela dagar framför TV:n och sporten vi älskar. Vill du inför och efter avsparken den 11:e juni ha mer information om mästerskapet, som tabeller, spelschema och speltips? Sajten Emguide.se täcker allt nytt om vad som komma skall.

Grunden till Englands favoritskap

England tenderar att tillhöra de länder med lägst odds att vinna de stora mästerskapen, men faktum är att det inte hänt sedan 1966 när Three Lions vann VM. Inför årets EM är de enligt oddssättarna allra störst favoriter att kamma hem guldmedaljen. Så vad ligger grunden till nationens favoritskap?

Genom åren har det alltid funnits gott om speciella talanger i Englands trupp – i år är det knappast något undantag. Enorma talanger som Phil Foden, Jadon Sancho, Jude Bellingham och blott 19-årige Mason Greenwood kan få svårt att alla ta plats i förbundskapten Gareth Southgates slutgiltiga trupp.

Bredden av alternativ på spelare och att man äntligen lyckats etablera en huvudtränare under en längre tid har gett England både stabilitet och möjligheten att kunna variera sitt sätt att spela på. Likaså anser det förstås vara en stor fördel till laget att semifinalerna och den stora finalmatchen spelas hemma i London på Wembley Stadium.

Övriga favoriter enligt odds på EM 2020

Även om England har det tyngsta favoritskapet, bör det nämnas att senast en värdnation vann EM var 1984 och då Frankrike. Och utöver England finns det förstås flera andra tippade giganter som mycket väl kan sluta högst upp på prispallen. Vi talar förstås om just Frankrike, som är regerande VM-mästare. Likaså känns Belgien med sin gyllene generation kapabla att slå vilka som helst, detta tillsammans med rutinerade bjässar som Spanien och Tyskland.

EM 2020 sparkas igång den 11:e juni klockan 21:00 med en match mellan Italien och Turkiet. Mästerskapet pågår sedan fram till den 11:e juli. Sändningarna visas på TV4 och C More. För Englands del väntar förra VM-finalisterna Kroatien, grannlandet Skottland och Tjeckien i gruppspelet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply