Officiellt: Aleksander Ceferin ny UEFA-president

Officiellt: Aleksander Ceferin ny UEFA-president

Den slovenske juristen tog hem enkel seger

Det blev idag klart att den slovenske advokaten Aleksander Ceferin blir ny president över UEFA och tar därmed över efter Michel Platini och kommer sitta franmannens resterande två och ett halvt år.

Det har pågått omröstningar och diskussioner om vem det är som kommer att ta över efter före detta UEFA-presidenten Michel Platini, som i våras fick avgå. Det handlar om en position som en av de mest maktfulla inom fotbollens värld och i maj i år fick Platini avgå efter att han inte lyckats överklaga det fyraåriga förbud han fått tilldelat sig efter att affärerna med före detta FIFA-presidenten Sepp Blatter uppdagades.

Det stod idag klart att det är den slovenske advokaten Aleksander Ceferin som nu kommer att ta över de resterande två och ett halvt åren av fransmannens fyra år efter att han besegrade den holländske fotbollsförbundets president Michael van Praag med 42 röster till 13 skriver The Guardian.

Ceferins kärna i hans kampanj är det faktum att han vill att även de mindre länderna skall få sina röster hörda och ett av de stora problemen som vidrörs är Champions League-dealen. Det handlar om det faktum att några av de största länderna med de största ligorna vill separera sig från övriga och bilda en egen superliga med extrema mängder pengar och exklusivitet, någonting som många inte vill ha.

– Några människor kanske säger att jag inte är en ledare. Du kan säga att jag är ung och oerfaren, men jag tycker ärligt sagt att det är respektlöst mot alla de presidenter av små och mediumstora fotbollsförbund som varje år måste göra mer med mindre medel, sade Ceferin, som själv har varit överhuvud av det slovenska fotbollsförbundet sedan 2011.

– Vad jag vet är att jag är en lagspelare, en man av övertygelse, en passionerad man och en man som står vid sitt ord. Jag är ingen showman och jag är ingen man av orealistiska löften, avslutade Ceferin.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply