Uppgifter: Forsberg Tycker att Det är så Här de ska Spela

Emil Forsberg Tycker

Emil Forsberg tycker att landslaget skulle använda november mötet som en möjlighet att komma med en plan efter förlusten hemma mot Slovenien, som sänkte dem till Nations League C-divisionen. Och det var precis vad som hände; de höll ett produktivt möte och enades om åtgärder framöver.

Utgången? Bort med 4-3-3. Bort med det nya, offensiva testet. Tillbaka till 4-4-2

Tillbaka till det välkända och välfungerande. Resultatet? Segrar mot Mexiko (2–1) och Algeriet (2–0).

Forsberg Tycker att vi ska köra på 4-4-2

”Det är klart att vi hade ett möte. Vi är några stycken som har varit med ett tag och vi kände väl alla att det här sättet är det bästa sättet där vi kan få ut bäst resultat. Och det är den linjen vi får gå på”, säger Emil Forsberg.

Robin Olsen på samma fråga:

”Jättebra. Jättebra. Det har kommit otroligt bra spelare till landslaget. Unga spelare som har andra kvaliteter. Det var något vi alla stod bakom, att göra det här testet. Sedan vill jag inte komma med bortförklaringar, men juni-samlingen var väl inte den enklaste för varken (Janne Andersson, förbundskapten) eller oss som lag när vi fick så mycket skador, återbud och allt det där. Det är svårt att dra några stora växlar av det där. Just där och då fungerade det inte. Men vi har också visat att vi kan gå tillbaka till det här nu, där vi är otroligt stabila.”

Ett EM-kval väntar efter årsskiftet.

Tycker du att ni ska fortsätta spela 4-4-2 nu?

”Det tycker jag.”

Varför?

”Vi har blivit kända och vunnit mot några av de starkaste länderna genom att spela på ett visst sätt, och jag tycker att vi ska fortsätta att göra det som gett oss framgång tidigare.”

”Vi försökte något annat som inte fungerade, men nu verkar det som om vi är tillbaka på rätt spår. Jag hoppas verkligen att det fortsätter.”

Mattias Svanberg instämmer:

”Jag utgår från att vi fortsätter så här. Det är det vi känner oss tryggast i. Det är där alla vet vad man ska göra och det är där vi skapar flest chanser och släpper till först.”

Läs mer: United vill stämma Ronaldo

Läs mer: Här kan du läsa det senaste nytt om Svenska Herrlandslaget!

Läs mer: Här kan du se VM matcherna och oddsa på matcherna!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply