Officiellt: Luciano Spalletti tar över Inter

Officiellt: Luciano Spalletti tar över Inter

Den anrike Serie A-coachen är efterlängtad

Inter Milan har efter en segdragen säsong, där man lyckades sparka tre stycken tränare inom ett år samt hamna på en sjundeplats i ligan, nu satt Luciano Spalletti på jobbet som huvudtränare för klubben.

Inter Milan har haft en mycket underlig säsong, med sparkade tränare och nya ägare som har väldigt höga krav. Suning Holdings Group är ett kinesiskt företag som äger största delen av Inter och de har höga krav på att deras fotbollsklubb skall lyckas. Under den föregående säsongen hann hela tre stycken tränare sparkas. Roberto Mancini fick sparken några veckor innan säsongen ens hade börjat. Hans efterträdare Frank de Boer höll sig kvar lite mindre än tre månader och hans efterträdare, Stefano Pioli, fick även han se sig själv sparkad innan säsongens slut, vilket innebar att ungdomstränaren Stefano Vecchi fick ta över de sista matcherna.

Nu har Inter äntligen offentliggjort att man har hittat en ny tränare. Luciano Spalletti är en mycket erfaren Serie A-tränare som har både spelat i den italienska ligan, samt tränat en del olika lag. Han spelade för Virtus Entella, Spezia, Viareggio och Empoli, innan han valde att lägga skorna på hyllan och börja träna istället. Han inledde i Empoli, som han tog från Serie C till Serie A. Därefter tränade han bland annat Udinese, som han tog till Champions League för första gången, och Roma, där han vann två Coppa Italia såväl som en italiensk supercup. Efter att ha lämnat Roma för Zenit St. Petersburg återvände han 2016 till Roma och tog dem till en tredjeplats respektive andraplats under sina två säsonger.

Spalletti har skrivit på ett kontrakt som gäller till 2019, och han kommer att bli satt på uppdraget att hjälpa till att värva spelare som Pepe och James Rodriguez till sommaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply