Uppgifter: Ralph Hasenhuttl kan ersätta Arsene Wenger i Arsenal

Uppgifter: Ralph Hasenhuttl kan ersätta Arsene Wenger i Arsenal

RB Leipzig-tränaren kan ta över

Det har under en tid ryktats om att Arsenals tränare Arsene Wenger kan gå i pension i slutet av säsongen och flertalet tränare har kopplats ihop med jobbet att överta hans position, med RB Leipzig-tränaren Ralph Hasenhüttl en trolig kandidat.

Den allt mer kände Bundsliga-tränaren Ralph Hasenhüttl har kopplats ihop med jobbet som Arsene Wengers ersättare, skriver Goal. Hasenhüttl är för närvarande tränare för RB Leipzig, succélaget som flyttades upp i Bundesliga, Tysklands högstadivision, inför denna säsong och som nu leder ligan, tre poäng före Bayern München, utan att ännu ha förlorat en match. Efter 12 spelade omgångar ligger Leipzig på 30 poäng, en situation som i normala fall enbart brukar hända för Bayern München, och nu spekuleras det vilt kring Hasenhüttls framtid. En artikel i engelska The Sun skrev att Arsenal undersöker möjligheten att ersätta Arsene Wenger med Hasenhüttl om deras långvarige tränare skulle välja att gå i pension, och den österrikiske tränaren bekräftar nu att det finns sanning bakom skriverierna.

– Det fanns mycket sanning till det hela, sade Hasenhüttl angående artikeln.

– Jag har hört om värre öden än att efterträda den tränare i England som har varit i klubben längst. Det skulle inte skada mitt rykte, eller hur?

– Vi behöver inte lägga för mycket tanke på det. Jag har funnit min lycka här, sade tränaren angående ryktena och menar på att han trivs i Leipzig.

Succétränaren har tidigare tränat Ingolstadt, som han flyttade upp i högstadivisionen för första gången för två säsonger sedan, och hjälpte tidigare även Aalen att flytta upp från division 3, och tog först i maj 2016 över Leipzig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply