bet365

UEFA kan utesluta Red Bull Salzburg eller RB Leipzig

UEFA kan utesluta Red Bull Salzburg eller RB Leipzig

Båda klubbarna får ej spela internationellt

Som att det inte varit nog med kontroverser kring både Red Bull Salzburg och RB Leipzig, de två fotbollslagen ägda av energidrycksvarumärket Red Bull, så kommer de båda klubbarna inte att kunna spela internationellt nästa säsong om det skulle vara så.

Det har varit mycket snack kring både Red Bull Salzburg och RB Leipzig. De båda är fotbollslag, det ena i Österrike och det andra i Tyskland, och de båda ägs av energidrycksvarumärket Red Bull. Det har skapat kontroverser, då övriga fotbollslag finner att klubbarna enbart handlar om pengar och inte har några hjärtan. RB Leipzig grundades 2009 och spelar nu redan i den tyska högstaligan Bundesliga, och håller på att utmana de tyska jättarna Bayern München om titeln. Detta är enligt många fans ett bevis på klubbens osympatiska sidor, då det bevisar att nog med pengar kan köpa det mesta.

Går RB Leipzig lika bra som de har gjort hittills ser en Champions League-plats eller Europa League-plats väldigt trolig ut, vilket kommer skapa ännu en kontrovers, med Red Bull Salzburg som för närvarande ligger etta i den österrikiska Bundesliga och med stor förmodan kommer att kvalificera sig till Europa också. Det europeiska fotbollsorganet UEFA menar på att de båda klubbarna, som är ägda av ett och samma företag, inte får lov att spela internationellt, utan en av klubbarna måste uteslutas på grund av UEFA:s reglemente.

Bland annat spelar det svenska stjärnskottet Emil Forsberg i RB Leipzig och valde nyss att förlänga med klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply