Supertalangen nobbar Arsenal och Manchester United

Supertalangen nobbar Arsenal och Manchester United

Mittbackstalangen Dayot Upamecano ser ut att nobba giganterna – för RB Leipzig.

Supertalangen Dayot Upamecano har under hösten gjort succe i Red Bull Salzburg och placerats i flera av Europas största klubbar. Men nu ser det alltså ut som att han är på väg att göra svenske Emil Forsberg sällskap i tyska systerklubben Red Bull Leipzig.

När det franska stjärnskottet Dayot Upamecano förra sommaren nobbade självaste Manchester United för österrikiska RB Salzburg höjde många på ögonbrynen. Efter att ha spenderat sitt första år i klubbens farmarlag Liefering, har han den här säsongen fått chansen i a-laget och sedan dess inte gått att peta. Den franske 18-åringen har under hösten bildat Österrikiska Bundesligas tätaste försvar tillsammans med brassen Miranda.

Och nu verkar det som om storklubbarna återigen fått upp ögonen för den unge fransmannen. Enligt brittiska Mirror är det återigen Manchester United, samt Arsenal som under en tid jagat Upamecano. Spanska Mundo Deportivo uppger att även Barcelona ska ha funnits med i racet.

Men nu verkar det alltså bli Tyskland, och systerklubben RB Leipzig som vinner dragkampen. Tyska Bild skrev för en dryg vecka sedan om klubbens intresse för spelaren. Det var just Leipzigs sportchef Ralf Rangnick som plockade över Upamecano till Salzburg från Valenciennes sommaren 2015. – Det är en snabb och tacklingsstark mittback, har han sagt om spelaren till tyska Sport1. Enligt källor till Sport24 skall prislappen ligga på runt 100 miljoner kronor.

De senaste åren har spelare som Naby Keita, Marcel Sabitzer och Stefan Ilsanker alla lämnat RB Sallzburg för just RB Leipzig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply