Uppgifter: AC Milan ansluter i jakten på Emil Forsberg

Uppgifter: AC Milan ansluter i jakten på Emil Forsberg

Men Leipzig kräver en hög summa

RB Leipzig, det senaste Bundesliga-tillskottet som har tagit ligan med storm och slutade på en andraplats under sin första säsong i Bundesliga någonsin, sitter inne på en riktig talang i den svenske anfallaren Emil Forsberg, som nu ser ut att kunna lämna till sommaren med Arsenal och AC Milan som jagar honom.

RB Leipzig har gjort en makalös uppstigning genom det tyska ligasystemet, och sedan de grundades 2009 har de enbart stigit uppåt i graderna, och förra säsongen blev deras första någonsin i Bundesliga. De lyckades att hamna på en imponerande andraplats, efter ligavinnarna Bayern München, och har visat att de är en kraft att räkna med.

En bidragande faktor i Leipzigs framgångar stavas Emil Forsberg. Den svenske yttermittfältaren kom till klubben i januari 2015 från Malmö FF, och har hjälpt det östtyska laget att gå upp i Bundesliga. Förra säsongen bidrog han med imponerande 22 assist, och åtta mål, och har visat sig vara en klippa i anfallet.

Detta har även andra klubbar fått upp ögonen för och tidigare har klubbar som Liverpool, Arsenal, Bayern München och Roma varit efter 25-åringen. Nu skriver Goal att även den italienska storklubben AC Milan har visat intresse för Forsberg. Enligt uppgifter skall de ha kommit med ett bud på 18 miljoner euro, som Leipzig har avvisat, och den tyska klubben sägs kräva hela 30 miljoner euro för yttern, något som hans agent varnade för innan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply