Uppgifter: Jiloan Hamad lämnar Hoffenheim: ”MFF är absolut ett alternativ”

Uppgifter: Jiloan Hamad lämnar Hoffenheim: ”MFF är absolut ett alternativ”

Mittfältaren öppnar för återkomst

Det har gått trögt och varit få matchmöjligheter för Jiloan Hamad i tyska Hoffenheim och nu öppnar mittfältaren för att lämna klubben, med en återkomst i Malmö FF som ett möjligt alternativ.

Malmö FF:s stjärnskott Jiloan Hamad, som 2014 lämnade Malmö och Sverige för att pröva sin lycka i Tyskland och TSG 1899 Hoffenheim, kan nu komma att lämna den tyska klubben då speltiden för den svenske mittfältaren är knapp och skador har gjort att han inte har kunnat få ut sin fulla potential. I en intervju med Sydsvenskan berättar Hamad om hur det ser ut på träningsfronten för tillfället.

– Vi har en bred trupp och är sex-sju spelare som tränar för oss själva. Ibland får vi någon träningsmatch och så kan vi spela med B-laget också, sade Hamad.

Ett tränarbyte har också bidragit till att mittfältaren inte kunnat spela så mycket som han velat. Före detta tränaren Huub Stevens valde nämligen att lämna tränarkarriären då hans hälsa inte var på topp och in kom istället den unge Julian Nagelsmann från klubben.

– Det hade varit en helt annan grej om Huub hade varit kvar. Jag hade hans förtroende, han gillade mig som fan. Allt rullade på, det kunde bara bli bättre. Tränade man bäst så fick man spela. Han var lite old school och sket i vad folk hette. Så är tyvärr inte alla tränare, sade Hamad.

Flertalet klubbar är intresserade av att värva den 25årige mittfältaren, som vunnit två SM-guld med Malmö och var lagkapten innan han lämnade för Tyskland, så erbjudanden finns det gott om. Det uppkommande januarifönstret kan betyda ett klubbyte för Hamads del.

– Hitta en stabil klubb i en bra liga där man får speltid, sade Hamad

– Men Malmö är inget andrahandsalternativ för mig, betonar han. Det hade varit stort för mig att komma tillbaka. Jag har alltid haft toppklubbar i Skandinavien som visat intresse för mig, men jag väljer ändå Malmö före allt.

– Skulle jag komma till Malmö i januari så kommer jag inte med svansen mellan benen som en spelare som har misslyckats utomlands, utan som en förstärkning och ett tungt nyförvärv, avslutade han.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply