Officiellt: Mehmedi klar för Bundesliga-fyran!

bet365
bet365

Bayer Leverkusen värvar Admir Mehmedi från Freiburg

Bayer Leverkusen meddelar idag på sin officiella hemsida att man valt att värva Admir Mehmedi.

Den schweiziske landslagsmannen, Admir Mehmedi, kom till Freiburg på lån under sommaren 2013 från Dynamo Kiev. Lånesejouren i Bundesliga blev lyckad och Freiburg valde sommaren därpå att köpa loss 24-åringen för cirka 67 miljoner kronor.

Anfallaren, som även kan spela yttermittfältare, har den här säsongen kämpat tappert för att hjälpa sitt Freiburg att hålla sig kvar i Tysklands högsta liga men till sist orkade man inte. Med endast en poängs marginal upp till Hamburg på kvalplats så trillade laget ner i seriesystemet och spelar nästa säsong i Bundesliga 2. Men klubben får göra det utan sin stjärna.

Skrivit på för fyra säsonger

Den tyska ligafyran, Bayer Leverkusen, går idag ut på sin officiella hemsida att man värvar Admir Mehmedi för en summa som ännu inte är avslöjad.

Mehmedi, som deltog i förra sommarens VM, har skrivit på för fyra säsonger med klubben och såhär säger han om övergången.
– Min dröm är att få spela i Champions League, och med den här klubben kan jag nå det målet redan nästa säsong, sa Mehmedi till Leverkusens hemsida.

– Laget imponerade verkligen under förra säsongen, inte bara i matcherna mot Freiburg. Jag är glad att jag nu är en del av det här laget.

Rudi Völler, sportchef i Bayer Leverkusen, är mycket nöjd med sin senaste värvning.
– Admir Mehmedi passar perfekt in i våran kravbild. Han är snabb, teknisk och intelligent. Han kan göra vårt anfallsspel mer varierat.

Schweizaren, som har 31 landskamper på sin meritlista, spelade 75 matcher under sin tid i Freiburg och gjorde 20 mål.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply