Lahm försvarar Guardiolas taktik

Bayern München-tränaren Pep Guardiola anlände till de tyska giganterna inför fjolårssäsongen. Han vann bland annat Bundesliga och tyska cupen under sitt första år i klubben men fick trots detta utstå hård kritik från klubbens ledning samt fansen i vissa stunder.

När Bayern rasade samman mot Real Madrid i semifinalerna under förra årets upplaga av Champions League var han mycket pressad trots flera säkrade rekord med klubben.

Hans sätt att formera laget har fått många att höja på ögonbrynen. Stundtals har det talats i tysk media om att Guardiolas mål är att ständigt uppnå taktiska triumfer när han gått in och ändrat spelsystem flertalet gånger under matcherna.

Nu får han stöd av sin lagkapten Philipp Lahm.

– Denna diskussionen är onödig. Alla ser hur mycket vi vinner på vårt sätt att spela. Om alla fullföljer planen till hundra procent så är det ett magnifikt spelsätt, säger han till Perform.

31-åringen medger att förra årets utskåpning av Real, som skickade dem rakt ut ur Champions League, var en smärtsam men lärorik läxa.

– Förluster är också en del av spelet och vi vet inom den här klubben hur man hanterar dessa. I år har vi chansen att rätta till våra misstag.

På onsdag spelar man den andra omgången av åttondelsfinalerna i Champions League mot Shakhtar Donetsk hemma på Allianz Arena.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply