Mikael Ishak aktuell för Anderlecht

Mikael Ishak aktuell för Anderlecht

Landslagsanfallaren Ishak är på gång till Anderlecht

Mikael Ishak har imponerat i danska Randers sedan ankomsten 2014 och har snittat nästan 0.5 mål per match i det danska topplaget. Nu kan nästa utlandsäventyr vara på gång för Södertälje-sonen då Anderlecht är intresserade.

Mikael Ishak slog igenom med dunder och brak i Assyriska 2010 och 2011 när han som 17- och 18-åring gjorde över 13 mål i Superettan. FC Köln snappade upp talangen och tog honom till Tyskland där han fick spela 18 matcher i A-laget, men utan att göra mål. Sommaren 2013 gick han till Parma, men ett år senare försvann han till Randers efter att klubben gick i konkurs.

Det är i Randers som Ishak har hittat hem igen. På de 68 framträdanden han gjort i danska Superligan har han gjort 31 mål. 23-åringen klassas som en av de främsta anfallarna i Danmark och Randers är glada så länge de får ha kvar honom i laget. Redan i januari kan Ishak vara på väg mot ett nytt Europaäventyr då Anderlecht sägs vara intresserade av centertanken.

Accepterar att sitta på bänken

Det är sidan purplespirit.be, som är en fansajt till Anderlecht, som menar att klubben är intresserade av Ishak. Anledningen är nämligen att Ishaks kontrakts går ut i juni så man uppskattar att det kostar mellan tre och fyra miljoner att få loss nu i januari. Man menar också att Ishak skulle kunna acceptera att sitta på bänken under vissa perioder utan att göra för mycket oväsen av sig.

Anderlechts nuvarande anfallare, Łukasz Teodorczyk, har gjort 16 mål på 20 matcher i Anderlecht, men han är bara på lån från Dynamo Kiev så klubben skulle behöva en riktig anfallare som tillhör klubben. Den andra centertanfallaren som finns i Anderlecht är Hamdi Harbaoui, men han är inte helt populär på grund av sina svaga prestationer. Även unge Oswal Sanchez finns i klubben men han är väldigt skadebenägen och ung.

Ishak har gjort fem landskamper för Sverige, bland annat i OS i somras, men även under ett par januariturnéer.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply