Uppgifter: Pep Guardiola vill till Manchester United

Spanjoren vill till United – inte Manchester City

Pep Guardiola har placerats i Manchester City inför nästa säsong. Men spanjoren själv väljer rivalen Manchester United före.

Bayern Münchens stjärntränare Pep Guardiola uppges vilja lämna Bundesliga-klubben i sommar. Det har inte gått de europeiska storklubbarna obemärkt förbi. 44-åringen har placerats i klubbar som Manchester City, Arsenal och Chelsea. Till och med Real Madrid har pekats ut som en nästa destination för den katalanske tränaren. Men om han själv får välja så blir Manchester United hans nästa uppdrag.

Van Gaal kan tvingas lämna

Det är källor nära Bayern-tränaren, enligt Daily Mail, som uppger att Guardiola har som ambition att ta över United den dag han lämnar den tyska giganten. Premier League-klubben har ett år kvar på kontraktet med Louis van Gaal efter den här säsongen, vilket sätter dem i dilemmat om de ska försöka locka över tränaren redan i sommar, innan någon annan klubb värvar honom, eller om de ska ha is i magen och låta holländaren stanna kontraktet ut. Vid ett skede där man skulle göra sitt drag i sommar, blir Van Gaal tvungen att lämna ”The red revils” i förtid.

Diskussioner med Bayern

Pep Guardiolas kontrakt med Bayern München löper ut i sommar. Men under hösten har både tyska och spanska medier rapporterat att han är på väg att förlänga sitt avtal med två år. Vad som verkar klart är att den eftertraktade tränaren kommer att föra samtal med klubben under vinteruppehållet, enligt Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply