Uppgifter: Manchester City vill knipa Joshua Kimmich

Uppgifter: Manchester City vill knipa Joshua Kimmich

Guardiola ser en öppning

Manchester Citys tränare Pep Guardiola kan ha funnit en möjlighet att värva sitt gamla prospekt, Joshua Kimmich, som fortfarande spelar kvar i Bayern München, då den nyblivne 22-åringen inte får nog med speltid under Carlo Ancelotti.

Manchester City tog i somras in Pep Guardiola som ny tränare och spanjoren har sannerligen rört om i truppen. Redan under sommaren lyckades han värva in åtta stycken nya värvningar, vissa bättre än andra, men den före detta Barcelona– och Bayern München-tränaren känner sig ännu inte färdig, utan rapporteras vara intresserad av att värva in två nya ytterbackar såväl som nya och fräscha alternativ på mittfältet. Här ser Guardiola sitt unga, tyska prospekt Joshua Kimmich som den komplette spelaren och han skall en gång ha sagt att Kimmich har ‘absolut allt’ för att kunna bli en världsstjärna.

Enligt den engelska tidningen Mirror skall Kimmich själv inte känna sig prioriterad i Bayern München, där han spelar, och under nye tränaren Carlo Ancelotti har det inte blivit många spelminuter. Den tyske mittfältaren, som nyss fyllde 22 år och som i somras fick vara med i Jogi Löws elva och spela EM för Tyskland, sägs vara något upprörd över detta faktum, en situation som Guardiola kan utnyttja till sin fördel och få in stjärntalangen på klubbens lönelista.

– Det spelar ingen roll huruvida jag förstår det eller inte, sade Kimmich via Mirros när han blev frågad om det.

– Saken är den att jag inte är nöjd med det och jag vill ändra det.

– Tränaren vet att jag kan spela som en nummer sex och som högerback, även som mittback. Därifrån, har han många möjligheter att använda mig på. Jag känner till mina svagheter och jobbar på dem – speciellt då jag inte spelar, försöker jag att göra mer. I Bundesliga har vi en komfortabel ledning just nu och kanske (laget) roteras något, avslutade Kimmich.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply