Uppgifter: Bayern München förbereder bud på Alexis Sanchez

Uppgifter: Bayern München förbereder bud på Alexis Sanchez

Ancelotti vill dominera Europa igen

Arsenal har ännu inte lyckats komma överens med Alexis Sanchez om ett nytt kontrakt, då chilenarens går ut nästa sommar, och chansen är stor att han säljs, med Bayern München och Carlo Ancelotti som sägs vara först i kön för att värva anfallaren.

Alexis Sanchez har gjort en fin säsong i år igen och ligger i toppen av Premier Leagues skytteliga, på en tredjeplats. Det har dock inte gått lika bra för Sanchez klubb, Arsenal, som har fått uppleva en del dalar det senaste och som har lyckats förlora en del matcher. Trots detta ligger de kvar i toppstriden tillsammans med övriga Premier League-lag och det finns fortfarande tid kvar att återhämta sig på, men detta kan bli den sista säsongen för den chilenske anfallaren i Londonklubben, och det återstår att se om det samma kan sägas om tränare Arsene Wenger.

Sanchez har ännu inte skrivit på något nytt kontrakt och kontraktsförhandlingar sägs vara uppskjutna till sommaren, men som det ser ut kan klubben istället välja att sälja honom av lönelistan, för att försäkra sig om att de får pengar för vänsteryttern. Sanchez sitter på ett kontrakt som går ut till nästa sommar.

Det är här Bundesliga-jättarna Bayern München kommer in i bilden. Enligt uppgifter till den engelska tidningen the Daily Star skall Carlo Ancelotti och hans mannar vara mycket intresserade av att värva Sanchez. Ancelotti sägs se chilenaren som en förstärkning till sitt lag och ett sätt att återta den inhemska makten i Bundesliga på, samtidigt som de förstärker mot europeiska lag likt Real Madrid och Barcelona. Bayern har kommit till semifinal de fem senaste Champions League-omgångarna, men enbart en gång har de vunnit tävlingen, 2013 mot Borussia Dortmund, och det är statistik som Ancelotti vill ändra på.

Andra lag som sägs vara intresserade av Sanchez är bland annat Manchester United, Juventus, Inter, Atlético Madrid och AC Milan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply