Officiellt: Bayern München värvar Renato Sanches

Officiellt: Bayern München värvar Renato Sanches

Renato Sanches nobbar Manchester United – klar för Bayern München

Som en blixt från klar himmel bekräftar Bayern München på tisdagsmorgonen att man värvar Renato Sanches från Benfica.

Det har mer eller mindre sett ut att vara klart. Renato Sanches var nära Manchester United och många tog för givet att den portugisiska talangen skulle spela i Premier League nästa säsong, så blir det dock inte. På tisdagsmorgonen gick Bayern München nämnligen ut med att man är överens med Benfica och Renato Sanches om en övergång till den tyska storklubben.

Övergången sägs vara värd cirka 35 miljoner euro och spelaren skriver på ett femårskontrakt med laget som nästa säsong kommer att tränas av Carlo Ancelotti.

Bayerns president Karl-Heinz Rummenigge kommenterar spelarköpet.

– Vi har följt Renato under en lång tid. Vi är väldigt nöjda med att skriva kontrakt med honom då han är en man för de stora matcherna. Han är dynamisk, en bra tacklare och teknisk skicklig mittäfltare som kommer bidra med ännu mer styrka till vårt lag.

Klubbens VD Jan-Christian Dreesen uttalade sig även om övergången.

– Övergångssumman för spelaren är på 35 miljoner euro plus bonusar som kan tillkomma om spelaren till exempel kommer med i FIFAs världslag.

1 Comment

  1. Ove Nyström

    20 maj, 2016 at 13:35

    Renato kommer bli så grym. Såg riktigt bra ut t o m i CL när Bayern spelade ut. Riktigt snabb, teknisk och framförallt stark. Igen som tror på Zlatan till BM? Han gillar Ancelloti (lite iaf) och då får han spela i CL också. BM eller Arsenal hade jag valt om jag var Zlatan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply