LISTA: Fem saker vi lärde oss av Bayern München – Borussia Dortmund

Fem saker vi lärde oss av Bayern München – Borussia Dortmund

Under lördagen var det dags för årets första Der Klassiker när Bayern München gästades av Borussia Dortmund hemma på Allianz Arena. Genom åren har mötena mellan de båda lagen blivit riktigt prestigefyllt i Tyskland trots att matcherna i sig inte alltid gällt särskilt mycket poängmässigt. Igår var inget undantag, Bayern placerar sig högst upp i Bundesliga och är på väg mot ytterligare ett ligaguld medan Dortmund ligger på en fjärdeplats i tabellen, trots det var det många som förväntade sig en svängig och spännande match. Vad publiken däremot fick se var hemmalaget ta ledningen med både 1- och 2-0 inom loppet av nio minuter. Dortmund lyckades däremot reducera genom en riktig kanon av Raphael Guerreiro men det var inte tillräckligt för att hota de rödklädda på allvar. Matchen slutade 4-1 till de regerande mästarna. Men vad minns vi bäst av matchen? I den här listan går vi igenom fem saker vi lärde oss av Bayern München mot Borussia Dortmund.

LÄS MER OM BUNDESLIGA:

Fem saker vi lärde oss av Der Klassiker

Tidigare har vi på Silly Season Sverige gjort listor om bland annat: FC Bayern München-spelare löner & lönelista 20175 klubbar som kan värva Pierre-Emerick Aubameyang och 10 saker du inte visste om Robert Lewandowski. Men först ska vi gå igenom fem saker vi lärde oss av Der Klassiker 2017.

5. Borussia Dortmund saknar Mats Hummels

Mats Hummels övergång till Bayern München har skapat ett stort hål i Borussia Dortmunds backlinje som ingen riktigt lyckats fylla. Marc Bartra värvades som hans ersättare men har inte levt upp till förväntningarna helt och vid sin sida har Sokratis Papastathopoulos burit ett tungt last. De svartgula släpper in alldeles för många enkla mål och hade behövt en mittback av högsta klass längst bak för att kunna konkurrera med Bayern München på allvar.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply