Arsenal planerar storrensning i sommar

Arsenal planerar storrensning i sommar

Nio spelare kan lämna Arsenal

Den engelska huvudstadsklubben kan komma att släppa upp till nio spelare under sommarens transferfönster, detta för att göra en renovering av spelartruppen. Både större och mindre namn kan ha gjort sitt på Emirates Stadium.

Gång på gång under de senaste åren har Arsenal inlett bra men sakta men säkert tappat allt efter som säsongen gått. För tillfället ligger man på sjätte plats i Premier League samtidigt som man åkte ut ur Champions League med totalt 10-2 i dubbelmötet med Bayern Munchen. De dåliga resultaten har skapat rykten om att både Alexis Sanchez och Mesut Özil kan komma att lämna klubben i sommar, men duon är inte de enda som kan byta klubbadress under sommarens transferfönster.

På söndagsförmiddagen kommer Daily Mail med uppgifter upp att Arsenal kan släppa upp till nio spelare för att städa i truppen. Förutom Özil och Sanchez ska Arsenal vilja sälja Oxlade-Chamberlain och Jack Wilshere som inte längre ingår i tränarstabens planer likt Gibbs och Jenkinson. De utlånade spelarna SzczesnyChambers och Campbell sägs inte heller ha någon vidare chans att fortsätta på Emirates Stadium nästa säsong, precis som fallen med Sanogo och Debuchy.

 

Även Granit Xhaka uppges vara på väg bort

Sommaren 2016 anslöt Granit Xhaka till Arsenal från Borussia Mönchengladbach efter att ha jagats av flera av Europas största fotbollsklubbar. Mittfältaren kostade då 45 miljoner euro att köpa loss men trots att Arsenal och Arsene Wenger betalade en hög summa för att värv Xhaka har spelaren inte riktigt lyckats spela sig till en plats på Emirates Stadium, och ser nu ut att lämna den engelska huvudstadsklubben.

Enligt London Evening Standard sägs spelaren finnas på intresselistan för Bayern München som kan komma att värva 24-åringen i sommar. Xhaka har tidigare spelat i både Borussia Mönchengladbach och FC Basel och sejouren hos The Gunners ser även det ut att vara på väg mot sitt slut.

Senare idag spelar Arsenal mot Manchester City, en måstematch för Arsenal som endast vunnit en av sina fem senaste matcher i Premier League. Matchen drar igång 17:00.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply